• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pirohy z kynutého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Pirohy z kynutého těsta

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pirohy z kynutého těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 125
      g tuk rozpuštěný
  • Kvásek
    • 0,50
      l mléko
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
  • Masová náplň
    • 250
      g vepřové maso
    • 250
      g hovězí maso
    • 1
      ks cibule
    • máslo
    • 2
      ks vařená vejce
    • 1
      šálek hovězí vývar
    • koření
    • sůl
  • Houbová náplň
    • houby
    • 1
      ks cibule
    • vejce
    • olej
    • sůl
    • koření

Postup přípravy receptu

1
Z přísad a vykynutého kvásku vypracujeme těsto, necháme vykynout.
2
Potom ho vyválíme na 1/2 cm vysoko, vykrajujeme pirohy, naplníme, okraje pevně spojíme. Vložíme na plech, potřieme žloutkem a upečeme v horké troubě.
3
Masová náplň: umeleme uvařené hovězí a vepřové maso - asi 1/2 kg, osolíme, okořeníme a přidáme 2 lžíce na másle osmažené cibulky. Vmícháme dvě na tvrdo uvařená a posekaná vejce, přilejeme půl šálku hovězího vývaru, dobře promícháme.
4
Houbová náplň: houby nakrájíme a podusíme na základu z 1 cibule a trošky oleje, osolíme, okořeníme. Zahustíme vajíčky.
5
Necháme vychladnout. Náplň můžete udělat i ze zelí, brynzy, brambor apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarka | 5. 11. 2014 20:40

    Tento recept si mi moc líbí.Hned zítra ho vyzkouším.Smažené mohou být vynikající.Děkuji za dobrý nápad. :-))

  • Andrea | 25. 2. 2014 10:42

    No na vrchu máte napsané 1l mléka a dole mate napsané 1/2 l mléka. Velkýí detail!!!!! :-X

  • Dada | 1. 4. 2008 08:45

    Pirohy z kynutého těsta jsou skvělé, nasáknou chutě z náplně. Spousta barbarů je dělá z lístkového těsta nechápu je.

  • Hanička | 1. 4. 2008 06:55

    Právě včera večer jsem upekla . Náplň jsem zvolila co dům dal - zbytek kys. zelí jsem nakrájela na drobno a přidala nadrobno nakrájené uzené. Zvolila jsem cca. poloviční dávku těsta. Povrch pirohů jsem ještě maličko posypala solí. Upekly se bezvadně a chutnají výborně! Moc chválím a děkuji za recept.

  • Zuzana Šindlerová | 31. 3. 2008 12:09

    Masové pirožky u nás milujeme, jen je plníme osmahnutým mletým točeným salámem s rozkvedlanými vajíčky. Naplněné smažím v oleji. Určitě tyto vyzkouším, pečené můžou být lepší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Pozdní večeře Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Droždí Houby Hovězí maso Hovězí vývar Koření Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Sůl Tuk Vařená vejce Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řez obližprst

Řez obližprst

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

Polévané piškotové muffinky

Polévané piškotové muffinky

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

65
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Pirohy z kynutého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact