• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pirohy vařené
Napište svůj komentář k receptu

Pirohy vařené

autor: sporky
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pirohy vařené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Směs do pirohů:
    • brambory
    • tvaroh
    • špek - slanina
    • cibule
    • sůl
    • pepř mletý
  • Těsto:
    • hladká mouka
    • vejce
    • olej
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařené, oloupané, řádně rozšťoucháme, přidáme tvaroh, špek na jemno nakrájený a opečený a dozlatova osmahlou cibuli. Opepříme, osolíme. Nejlépe je si toto připravit den před tím, než začneme pirohy vařit, ale nemusí být. Těsto zhotovíme z mouky, 1-2 vajec (podle množství), zalejeme trochou oleje a přidáme teplé mléko - neškodí do mléka dát teplou vodu, může se špetku osolit. Těsto řádně prohněteme a můžeme hned postupně po částech vyválet s tím, že jemně zasypáváme moukou, aby se nám nelepilo na vále, je dobré tu placku alespoň jednou otočit. Válíme do cca 2-3 mm. Pak skleničkou (čím menší průměr, tím více práce) vykrajujeme kolečka jedno vedle druhého. Následně si dáme vařit osolenou vodu do hrnce (lépe více vody) a můžeme začít plnit pirohy. Připravíme si tác, na který budeme pirohy pokládat. Směs do pirohů nabíráme lžičkou a pokládáme na vykrájená kolečka do středu(přiměřeně), aby nám zustaly volné okraje, dále z nich tvoříme spojováním krajů půlměsíce. Je nutné kraje pirohů dobře pospojovat palcem a ukazováčkem, aby se nám ve vodě nerozpadly!! (Ze začátku to možná půjde pomalu, ale za chvíli to jde samo). Z tácu pak pirohy házíme do vroucí vody a zhruba po pěti minutách vaření vyndáváme cedníkem z hrnce a klademe na talíře nebo do mísy. Pokud je hned jíme nevadí, když jsou na sobě, v opačném případě pokud si je dáme zmrazit je dobré na sebe je nedávat kvůli slepování.
2
Mohou se jíst např. s cibulkou, anglickou slaninou atp. Taky se mohou ještě opéct na pánvi nebo ve friťáku (jsou pak krásně křupavé). Směs do pirohů může být na X způsobů, záleží jen na naší fantazii a co máme rádi např. nakládané zelí - houby, zelí - maso vař. namleté (drůbeží, vepřové), maso - houby, tvaroh s pažitkou nebo jen samotnou zeleninu... ale vždy s dozlatova osmahlou cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vařené topinambury

Vařené topinambury

Smažené vařené hovězí

Smažené vařené hovězí

Pomazánka z vařené mrkve a celeru od Slávka

Pomazánka z vařené mrkve a celeru od…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Rončáková | 9. 1. 2008 12:14

    Zkuste dát do náplně čerstvý kopr,je to výborné.Pomastit cibulkou a anglickou.

  • Vlaďka | 4. 1. 2008 11:14

    Já dělám náplň z nastrouhaných uvařených brambor, tvarohu, slaniny a nějakého paprikového klobásu, když není tak i kabanos (slanina a klobása nakrájená na maličké kostičky a opečená). Vynikající jídlo, sice pracné, ale obvykle dělám větší množství, zbytek zamrazím. Ale přiznám se, že je nevykrajuju skleničkou (to jsou moc malé) udělám si kuličky a ty vyválím válečkem, takže nejsou všechny úplně stejné, ale jsou podstatně větší (asi jako dlaň) a přece jenom je s tím trochu menší práce.

  • Klara | 3. 1. 2008 15:35

    Delame doma pirohy velmi podobne a je to jedno z mych nejmilejsich jidel. pri podavani je jeste trochu pokapeme hustou zakysanou smetanou, je to tak moc dobre.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Mléko Olej Pepř mletý Špek Sůl Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Slané lívance

Slané lívance

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

183
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…
142
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
100
Okurková limonáda s citronem
Okurková limonáda s…
68
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
37
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Pirohy vařené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact