• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pirohy vařené
Napište svůj komentář k receptu

Pirohy vařené

autor: sporky
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pirohy vařené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Směs do pirohů:
    • brambory
    • tvaroh
    • špek - slanina
    • cibule
    • sůl
    • pepř mletý
  • Těsto:
    • hladká mouka
    • vejce
    • olej
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařené, oloupané, řádně rozšťoucháme, přidáme tvaroh, špek na jemno nakrájený a opečený a dozlatova osmahlou cibuli. Opepříme, osolíme. Nejlépe je si toto připravit den před tím, než začneme pirohy vařit, ale nemusí být. Těsto zhotovíme z mouky, 1-2 vajec (podle množství), zalejeme trochou oleje a přidáme teplé mléko - neškodí do mléka dát teplou vodu, může se špetku osolit. Těsto řádně prohněteme a můžeme hned postupně po částech vyválet s tím, že jemně zasypáváme moukou, aby se nám nelepilo na vále, je dobré tu placku alespoň jednou otočit. Válíme do cca 2-3 mm. Pak skleničkou (čím menší průměr, tím více práce) vykrajujeme kolečka jedno vedle druhého. Následně si dáme vařit osolenou vodu do hrnce (lépe více vody) a můžeme začít plnit pirohy. Připravíme si tác, na který budeme pirohy pokládat. Směs do pirohů nabíráme lžičkou a pokládáme na vykrájená kolečka do středu(přiměřeně), aby nám zustaly volné okraje, dále z nich tvoříme spojováním krajů půlměsíce. Je nutné kraje pirohů dobře pospojovat palcem a ukazováčkem, aby se nám ve vodě nerozpadly!! (Ze začátku to možná půjde pomalu, ale za chvíli to jde samo). Z tácu pak pirohy házíme do vroucí vody a zhruba po pěti minutách vaření vyndáváme cedníkem z hrnce a klademe na talíře nebo do mísy. Pokud je hned jíme nevadí, když jsou na sobě, v opačném případě pokud si je dáme zmrazit je dobré na sebe je nedávat kvůli slepování.
2
Mohou se jíst např. s cibulkou, anglickou slaninou atp. Taky se mohou ještě opéct na pánvi nebo ve friťáku (jsou pak krásně křupavé). Směs do pirohů může být na X způsobů, záleží jen na naší fantazii a co máme rádi např. nakládané zelí - houby, zelí - maso vař. namleté (drůbeží, vepřové), maso - houby, tvaroh s pažitkou nebo jen samotnou zeleninu... ale vždy s dozlatova osmahlou cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vařené topinambury

Vařené topinambury

Smažené vařené hovězí

Smažené vařené hovězí

Pomazánka z vařené mrkve a celeru od Slávka

Pomazánka z vařené mrkve a celeru od…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Rončáková | 9. 1. 2008 12:14

    Zkuste dát do náplně čerstvý kopr,je to výborné.Pomastit cibulkou a anglickou.

  • Vlaďka | 4. 1. 2008 11:14

    Já dělám náplň z nastrouhaných uvařených brambor, tvarohu, slaniny a nějakého paprikového klobásu, když není tak i kabanos (slanina a klobása nakrájená na maličké kostičky a opečená). Vynikající jídlo, sice pracné, ale obvykle dělám větší množství, zbytek zamrazím. Ale přiznám se, že je nevykrajuju skleničkou (to jsou moc malé) udělám si kuličky a ty vyválím válečkem, takže nejsou všechny úplně stejné, ale jsou podstatně větší (asi jako dlaň) a přece jenom je s tím trochu menší práce.

  • Klara | 3. 1. 2008 15:35

    Delame doma pirohy velmi podobne a je to jedno z mych nejmilejsich jidel. pri podavani je jeste trochu pokapeme hustou zakysanou smetanou, je to tak moc dobre.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Mléko Olej Pepř mletý Špek Sůl Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

Jogurtová bábovka s pudinkem

Jogurtová bábovka s pudinkem

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Jednoduchá žampionová směs

Jednoduchá žampionová směs

Doporučujeme

30 minut
Indický špenát se sýrem halloumi

Indický špenát se sýrem halloumi

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

275
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
139
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
132
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…
109
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
94
Crêpes Suzette
Crêpes Suzette

Zajímavé články

6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou zvládne každý
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou…
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
AHA.cz Velký přešlap Pavlové? Česko rozděleno na dva tábory

Velký přešlap Pavlové? Česko rozděleno na dva tábory

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Konečně stylové boty pro ženy s vbočenými palci: Tyhle netlačí, radí stylistka!

Konečně stylové boty pro ženy s vbočenými palci: Tyhle netlačí, radí stylistka!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Oblíbený „záporák“ z Harryho Pottera se vrací: Tom Felton opět ztvární Draca Malfoye!

Oblíbený „záporák“ z Harryho Pottera se vrací: Tom Felton opět ztvární Draca Malfoye!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červen: Komu hrozí úrazy při sportu a kdo by se měl chránit před sluncem či infekcemi?

Velký horoskop zdraví na červen: Komu hrozí úrazy při sportu a kdo by se měl chránit před sluncem či infekcemi?

  • Recepty.cz
  • Pirohy vařené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact