• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pirohy vařené
Napište svůj komentář k receptu

Pirohy vařené

autor: sporky
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pirohy vařené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Směs do pirohů:
    • brambory
    • tvaroh
    • špek - slanina
    • cibule
    • sůl
    • pepř mletý
  • Těsto:
    • hladká mouka
    • vejce
    • olej
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařené, oloupané, řádně rozšťoucháme, přidáme tvaroh, špek na jemno nakrájený a opečený a dozlatova osmahlou cibuli. Opepříme, osolíme. Nejlépe je si toto připravit den před tím, než začneme pirohy vařit, ale nemusí být. Těsto zhotovíme z mouky, 1-2 vajec (podle množství), zalejeme trochou oleje a přidáme teplé mléko - neškodí do mléka dát teplou vodu, může se špetku osolit. Těsto řádně prohněteme a můžeme hned postupně po částech vyválet s tím, že jemně zasypáváme moukou, aby se nám nelepilo na vále, je dobré tu placku alespoň jednou otočit. Válíme do cca 2-3 mm. Pak skleničkou (čím menší průměr, tím více práce) vykrajujeme kolečka jedno vedle druhého. Následně si dáme vařit osolenou vodu do hrnce (lépe více vody) a můžeme začít plnit pirohy. Připravíme si tác, na který budeme pirohy pokládat. Směs do pirohů nabíráme lžičkou a pokládáme na vykrájená kolečka do středu(přiměřeně), aby nám zustaly volné okraje, dále z nich tvoříme spojováním krajů půlměsíce. Je nutné kraje pirohů dobře pospojovat palcem a ukazováčkem, aby se nám ve vodě nerozpadly!! (Ze začátku to možná půjde pomalu, ale za chvíli to jde samo). Z tácu pak pirohy házíme do vroucí vody a zhruba po pěti minutách vaření vyndáváme cedníkem z hrnce a klademe na talíře nebo do mísy. Pokud je hned jíme nevadí, když jsou na sobě, v opačném případě pokud si je dáme zmrazit je dobré na sebe je nedávat kvůli slepování.
2
Mohou se jíst např. s cibulkou, anglickou slaninou atp. Taky se mohou ještě opéct na pánvi nebo ve friťáku (jsou pak krásně křupavé). Směs do pirohů může být na X způsobů, záleží jen na naší fantazii a co máme rádi např. nakládané zelí - houby, zelí - maso vař. namleté (drůbeží, vepřové), maso - houby, tvaroh s pažitkou nebo jen samotnou zeleninu... ale vždy s dozlatova osmahlou cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vařené topinambury

Vařené topinambury

Smažené vařené hovězí

Smažené vařené hovězí

Pomazánka z vařené mrkve a celeru od Slávka

Pomazánka z vařené mrkve a celeru od…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Rončáková | 9. 1. 2008 12:14

    Zkuste dát do náplně čerstvý kopr,je to výborné.Pomastit cibulkou a anglickou.

  • Vlaďka | 4. 1. 2008 11:14

    Já dělám náplň z nastrouhaných uvařených brambor, tvarohu, slaniny a nějakého paprikového klobásu, když není tak i kabanos (slanina a klobása nakrájená na maličké kostičky a opečená). Vynikající jídlo, sice pracné, ale obvykle dělám větší množství, zbytek zamrazím. Ale přiznám se, že je nevykrajuju skleničkou (to jsou moc malé) udělám si kuličky a ty vyválím válečkem, takže nejsou všechny úplně stejné, ale jsou podstatně větší (asi jako dlaň) a přece jenom je s tím trochu menší práce.

  • Klara | 3. 1. 2008 15:35

    Delame doma pirohy velmi podobne a je to jedno z mych nejmilejsich jidel. pri podavani je jeste trochu pokapeme hustou zakysanou smetanou, je to tak moc dobre.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Mléko Olej Pepř mletý Špek Sůl Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Kuře na česneku

Kuře na česneku

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Okurkový salát

Okurkový salát

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

188
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
162
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
94
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
33
Klasické kynuté koláče
Klasické kynuté koláče
33
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Pirohy vařené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact