• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pirohy vařené
Napište svůj komentář k receptu

Pirohy vařené

autor: sporky
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pirohy vařené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Směs do pirohů:
    • brambory
    • tvaroh
    • špek - slanina
    • cibule
    • sůl
    • pepř mletý
  • Těsto:
    • hladká mouka
    • vejce
    • olej
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařené, oloupané, řádně rozšťoucháme, přidáme tvaroh, špek na jemno nakrájený a opečený a dozlatova osmahlou cibuli. Opepříme, osolíme. Nejlépe je si toto připravit den před tím, než začneme pirohy vařit, ale nemusí být. Těsto zhotovíme z mouky, 1-2 vajec (podle množství), zalejeme trochou oleje a přidáme teplé mléko - neškodí do mléka dát teplou vodu, může se špetku osolit. Těsto řádně prohněteme a můžeme hned postupně po částech vyválet s tím, že jemně zasypáváme moukou, aby se nám nelepilo na vále, je dobré tu placku alespoň jednou otočit. Válíme do cca 2-3 mm. Pak skleničkou (čím menší průměr, tím více práce) vykrajujeme kolečka jedno vedle druhého. Následně si dáme vařit osolenou vodu do hrnce (lépe více vody) a můžeme začít plnit pirohy. Připravíme si tác, na který budeme pirohy pokládat. Směs do pirohů nabíráme lžičkou a pokládáme na vykrájená kolečka do středu(přiměřeně), aby nám zustaly volné okraje, dále z nich tvoříme spojováním krajů půlměsíce. Je nutné kraje pirohů dobře pospojovat palcem a ukazováčkem, aby se nám ve vodě nerozpadly!! (Ze začátku to možná půjde pomalu, ale za chvíli to jde samo). Z tácu pak pirohy házíme do vroucí vody a zhruba po pěti minutách vaření vyndáváme cedníkem z hrnce a klademe na talíře nebo do mísy. Pokud je hned jíme nevadí, když jsou na sobě, v opačném případě pokud si je dáme zmrazit je dobré na sebe je nedávat kvůli slepování.
2
Mohou se jíst např. s cibulkou, anglickou slaninou atp. Taky se mohou ještě opéct na pánvi nebo ve friťáku (jsou pak krásně křupavé). Směs do pirohů může být na X způsobů, záleží jen na naší fantazii a co máme rádi např. nakládané zelí - houby, zelí - maso vař. namleté (drůbeží, vepřové), maso - houby, tvaroh s pažitkou nebo jen samotnou zeleninu... ale vždy s dozlatova osmahlou cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vařené topinambury

Vařené topinambury

Smažené vařené hovězí

Smažené vařené hovězí

Pomazánka z vařené mrkve a celeru od Slávka

Pomazánka z vařené mrkve a celeru od…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Rončáková | 9. 1. 2008 12:14

    Zkuste dát do náplně čerstvý kopr,je to výborné.Pomastit cibulkou a anglickou.

  • Vlaďka | 4. 1. 2008 11:14

    Já dělám náplň z nastrouhaných uvařených brambor, tvarohu, slaniny a nějakého paprikového klobásu, když není tak i kabanos (slanina a klobása nakrájená na maličké kostičky a opečená). Vynikající jídlo, sice pracné, ale obvykle dělám větší množství, zbytek zamrazím. Ale přiznám se, že je nevykrajuju skleničkou (to jsou moc malé) udělám si kuličky a ty vyválím válečkem, takže nejsou všechny úplně stejné, ale jsou podstatně větší (asi jako dlaň) a přece jenom je s tím trochu menší práce.

  • Klara | 3. 1. 2008 15:35

    Delame doma pirohy velmi podobne a je to jedno z mych nejmilejsich jidel. pri podavani je jeste trochu pokapeme hustou zakysanou smetanou, je to tak moc dobre.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Mléko Olej Pepř mletý Špek Sůl Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

203
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
85
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
59
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
55
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
41
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Obrovská radost oblíbené herečky: Kateřina Klausová (33) porodila!

Obrovská radost oblíbené herečky: Kateřina Klausová (33) porodila!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

  • Recepty.cz
  • Pirohy vařené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact