• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pirohy II.
Napište svůj komentář k receptu

Pirohy II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pirohy II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hrubá mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • teplá voda
    • sůl
  • Směs
    • 10
      ks brambory
    • 4
      ks bryndzairka Vaničky

Postup přípravy receptu

1
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Vyválíme na tenký plát, nařežeme čteverečky. Na každý čtevereček dáme směs: vařené brambory rozmačkáme a vmícháme bryndzairku, přeložíme do tvaru trojúhelníku.
2
Pirohy se vaří v osolené vodě, tak dlouho, dokud nevyplavou napovrch. Hotové se polévají osmaženou slaninou, dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové pirohy pečené

Bramborové pirohy pečené

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Falešné liptovské pirohy

Falešné liptovské pirohy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 2. 10. 2007 13:57

    U nás sa robia pirohy na sladko ( recept aj s foto som pridala už skôr ), teda plnené lekvárom alebo tvarohom. Posypujú sa na tuku opraženou strúhankou s cukrom alebo kakaom s pridaním trochy škorice a cukru poliate maslom. Dobré sú aj posypané čistou škoricou a cukrom. Pokiaľ sa robia na slano, tak poctivú bryndzu, nie bryndzové nátierky ani zmesi. Je to lepšie. A ak polejete kyslou smotanou, tak je to delikatesa.

  • Marsí | 2. 10. 2007 13:04

    pirohy dělám trochu jinak...ale když není bryndza nebo brynza..:-)) osmahnu pórek, přidám tvaroh a balkánský sýr, trochu opepřím a tím plním...

  • Světlana Čelechovská | 2. 10. 2007 12:58

    ...hmmm mňam mňam...znám...a pokud nááááhodou zůstanou, doporučuji dát do pekáčku, polít máslem a dozlatova zapéct...nepředstavitelná mňamka...

  • jaja 13 | 24. 8. 2007 14:17

    A vyzkoušejte variantu s klobásou - nějakou dobrou (ale stačí i špekáčky nebo kabanos) nakrájíte na kostičky a opečete na pánvičce. Po vychladnutí přimíchejte do náplně. My doma dáváme do náplně obyčejný tvaroh.

  • Rončáková | 24. 8. 2007 12:46

    Moje mamka do náplně k mačkaným vařeným bramborům dávala pravou bryndzu a trochu čerstvého kopru. Zbytek náplně se nasypal na pirohy /pokud zůstala/.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bryndzairka Hrubá mouka Polohrubá mouka Sůl Teplá voda Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s jablky a ořechy

Bábovka s jablky a ořechy

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou…

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

38
Salát se šunkou a vejci
Salát se šunkou a vejci
33
Pečený čaj
Pečený čaj
32
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz První týden práce Laďky Něrgešové po operaci nádoru: Nechce žádné úlevy, zírají kolegové

První týden práce Laďky Něrgešové po operaci nádoru: Nechce žádné úlevy, zírají kolegové

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Pirohy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact