• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pirohy II.
Napište svůj komentář k receptu

Pirohy II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pirohy II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hrubá mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • teplá voda
    • sůl
  • Směs
    • 10
      ks brambory
    • 4
      ks bryndzairka Vaničky

Postup přípravy receptu

1
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Vyválíme na tenký plát, nařežeme čteverečky. Na každý čtevereček dáme směs: vařené brambory rozmačkáme a vmícháme bryndzairku, přeložíme do tvaru trojúhelníku.
2
Pirohy se vaří v osolené vodě, tak dlouho, dokud nevyplavou napovrch. Hotové se polévají osmaženou slaninou, dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové pirohy pečené

Bramborové pirohy pečené

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Falešné liptovské pirohy

Falešné liptovské pirohy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 2. 10. 2007 13:57

    U nás sa robia pirohy na sladko ( recept aj s foto som pridala už skôr ), teda plnené lekvárom alebo tvarohom. Posypujú sa na tuku opraženou strúhankou s cukrom alebo kakaom s pridaním trochy škorice a cukru poliate maslom. Dobré sú aj posypané čistou škoricou a cukrom. Pokiaľ sa robia na slano, tak poctivú bryndzu, nie bryndzové nátierky ani zmesi. Je to lepšie. A ak polejete kyslou smotanou, tak je to delikatesa.

  • Marsí | 2. 10. 2007 13:04

    pirohy dělám trochu jinak...ale když není bryndza nebo brynza..:-)) osmahnu pórek, přidám tvaroh a balkánský sýr, trochu opepřím a tím plním...

  • Světlana Čelechovská | 2. 10. 2007 12:58

    ...hmmm mňam mňam...znám...a pokud nááááhodou zůstanou, doporučuji dát do pekáčku, polít máslem a dozlatova zapéct...nepředstavitelná mňamka...

  • jaja 13 | 24. 8. 2007 14:17

    A vyzkoušejte variantu s klobásou - nějakou dobrou (ale stačí i špekáčky nebo kabanos) nakrájíte na kostičky a opečete na pánvičce. Po vychladnutí přimíchejte do náplně. My doma dáváme do náplně obyčejný tvaroh.

  • Rončáková | 24. 8. 2007 12:46

    Moje mamka do náplně k mačkaným vařeným bramborům dávala pravou bryndzu a trochu čerstvého kopru. Zbytek náplně se nasypal na pirohy /pokud zůstala/.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bryndzairka Hrubá mouka Polohrubá mouka Sůl Teplá voda Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

45
Česnečka z uzeného kolene
Česnečka z uzeného kolene
44
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Česnečka se Surimi tyčinkami
Česnečka se Surimi…
23
Vláčná bramborová vánočka
Vláčná bramborová vánočka

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Přiznání Ivy Kubelkové: Nemůže se vidět! Strach o psychiku

Přiznání Ivy Kubelkové: Nemůže se vidět! Strach o psychiku

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Pirohy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact