Kotlety naklepeme, nařízneme a posypeme paprikou po obou stranách a osolíme. Na rozpáleném oleji kotlety po obou stranách opečeme (4 min. po jedné). Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do zlatova.
2
Když začne zlátnout přidáme nadrobno nakrájený česnek. Na talíři každou kotletu potřeme hořčicí, posypeme osmaženou cibulí a česnekem a silně posypeme strouhaným sýrem.
Neměla jsem žlutou cibuli, ale jen jarní. A byla s česnekem na kotletě velmi osvěžující. Přílohou byly uvařené brambory obalené ve směsi strouhanky a červené papriky, pokapané olejem a opečené na plechu. Rodina mlaskala a já dlouho nebyla hrdá na oběd tak jako dnes.
jan Žák
|25. 4. 2007 21:36
Recept jsem zkoušel s lehkou obměnou.Smíchal jsem hladkou mouku a mletou paprikou a v tom jsem obalil plátky masa.Jinak je to velice chutný a rychlý pokrm.