Vyšleháme žloutky s cukrem, poté přidáváme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Nakonec přimícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vylijeme na pečicí papír. Rozetřeme na slabé placky. Pečeme při 200°C asi 15 minut.
2
Zatím si připravíme krém. Vyšleháme šlehačku. Přidáme rozpuštěný med, vanilkové aroma (popř. rum nebo likér) a vanilkový cukr. Polovinu krému dáme na upečený vychladlý plát a dáme ztuhnout do lednice.
3
Připravíme si čokoládový krém. Rozpustíme si čokoládu nad párou, přidáme heru a olej. Nalijeme na zatuhlou šlehačku a opět dáme vychladit.
4
Na mírně zatuhlou čokoládu rozmažeme druhou polovinu krému. Přiklopíme vrchním plátem těsta. Polijeme čokoládovou polevou. Necháme alespoň přes noc v lednici.
5
Aby čokoláda nepopraskala, tak krájíme nožem namočeným v horké vodě. Dobrou chuť! :-)