• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pingui řezy
Napište svůj komentář k receptu

Pingui řezy

autor: miškas54
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pingui řezy
Pingui řezy
Pingui řezy
Pingui řezy
Pingui řezy
Pingui řezy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 6
      lžíce teplá voda
    • 6
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • Smetanový krém
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      lžička med
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžička vanilkové aroma
  • Čokoládový krém
    • 100
      g hera
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 2
      lžíce olej
  • Poleva
    • 200
      g čokoláda
    • 125
      g tuk

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme žloutky s cukrem, poté přidáváme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Nakonec přimícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vylijeme na pečicí papír. Rozetřeme na slabé placky. Pečeme při 200°C asi 15 minut.
2
Zatím si připravíme krém. Vyšleháme šlehačku. Přidáme rozpuštěný med, vanilkové aroma (popř. rum nebo likér) a vanilkový cukr. Polovinu krému dáme na upečený vychladlý plát a dáme ztuhnout do lednice.
3
Připravíme si čokoládový krém. Rozpustíme si čokoládu nad párou, přidáme heru a olej. Nalijeme na zatuhlou šlehačku a opět dáme vychladit.
4
Na mírně zatuhlou čokoládu rozmažeme druhou polovinu krému. Přiklopíme vrchním plátem těsta. Polijeme čokoládovou polevou. Necháme alespoň přes noc v lednici.
5
Aby čokoláda nepopraskala, tak krájíme nožem namočeným v horké vodě. Dobrou chuť! :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smoothie s Kinder Pinguí

Smoothie s Kinder Pinguí

Řezy s čokoládovým cappuccinem

Řezy s čokoládovým cappuccinem

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Děti Narozeniny Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Čokoláda na vaření Cukr krupice Hera Hladká mouka Kakao Med Olej Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Teplá voda Tuk Vanilkové aroma Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Jednoduchý jogurtový ořechový / kokosový beránek

Jednoduchý jogurtový ořechový /…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

257
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
91
Bigos
Bigos
48
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
25
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
24
Švestková povidla
Švestková povidla

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Další doporučené recepty:

Piña colada - koláč
Piña colada - koláč
Piña colada / Koktejly
Piña colada / Koktejly
Piñacolada
Piñacolada
Piniový koláč
Piniový koláč
Pirátské kuře s kokosem
Pirátské kuře s kokosem
Pirohy se špenátem a sýrem feta
Pirohy se špenátem a sýrem feta
  • Recepty.cz
  • Pingui řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact