ananas
konzervovaný či čerstvý, popřípadě broskve, jahody, apod.
hnědý cukr
nerafinovaný
máslo
Postup přípravy receptu
1
Utřeme hnědý cukr s máslem (množství podle velikosti dortové formy), dortovou formu poklademe kousky či kolečky ananasu, na ananas navršíme utřený cukr s máslem, pokryjeme lineckým těstem a cca 30-40 pečeme v troubě. Po upečení necháme cca 15 minut odpočívat, pak vyklopíme. Cukr s máslem zkaramelizuje a koláč je pak velmi chutný.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|30. 6. 2007 17:54
Pěkně hnusný, nedá se to žrát
gabriela matějíčková
|15. 2. 2007 19:12
Výborný nápad,dnes jsem pekla,akorát jsem trochu pozměnila do másla s cukrem jsem přidala lžíci rumu a místo ananasu jsem nakrájela jablka a po vyklopení jsem pocákala rozehřátou čokoládou.
Ivana Přikrylová
|13. 2. 2007 16:06
Redept znám, ale místo ananasu používám kompotované meruňky a taky je to moc dobré.