Vše předem důkladně ochladíme, zhruba na 2°C, sklenici namrazíme. Šťávu z čerstvě rozmixovaného ananasu smícháme se smetanou a rumem, protřepeme v šejkru a vlijeme do Highball nebo Hurricane sklenice. V žádném případě nepřidáváme led, znehodnotil by chuť. Ozdobíme kusem ananasu a vložíme širokou slámku bez kloubu. Přeji vám dobrou chuť.
2
Kokosová smetana: Velmi opomíjená ingredience. Většinou se setkáte spíše se sirupem s kokosovým aromatem a šlehačkou z kravského mléka, nicméně po ochutnání pravé piñacolady se k tomuto typu receptu již nevrátíte. Já si kokosovou smetanu dělám domácí. Rozmixuju kokosovou dužninu ve zhruba 500ml téměř vroucí vody a nechám na mírném ohni probublávat cca hodinu, poté sliju přes plátýnko. Takto vznikne kokosové mléko, po vychladnutí se nahoře objeví kokosová smetana kterou seberu a dále využiju. Kdo by preferoval spíše koupi smetany, doporučuji například značku Mladý Kokos. Pozor ale na levné kokosové smetany, které jsou často třeba jen kokosové mléko se škrobem.
3
Výběr rumu: Pokud se rozhodneme pro oficiální recept na piñacoladu, měli bychom si nechat na výběru ingrediencí velmi záležet. Jedna z nejdůležitějších ingrediencí je rum. Já doporučuji rum Facundo Neo, popřípadě levnější variantu rum Arcane Cane crush.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.