Těsto: ze všech ingrediencí zpracujeme těsto, které pečeme asi 30 minut. Vychladlé potřeme krémem a posypeme pilinami, které trochu vtlačíme, aby neopadávaly. Necháme uležet.
2
Krém: uvaříme obvyklým způsobem pudink a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. Poté přimícháme zakysanou smetanu.
3
Piliny: všechny přísady společně na pánvi opražíme dorůžova.
Pekla jsem včera, jsou moc dobré, krém z litru mléka vyšel, dala jsem Qetkera a hustší zakysanky, myslím, že byla 18%. Těsto je trochu tužší, takže příště dám méně kakaa a vyšlehám sníh. Piliny vynikající, i když jsem je dala od oka..moučník doporučuji! )
Janča
|9. 10. 2010 12:18
Upekla jsem moučník a také mi přišlo těsto tužší.Jinak krém lahodný.Byl dobrý.
Marta Dočkalová
|4. 3. 2010 10:31
Řez jsem přes víkend zkusila,ale dost mě sklamal, těsto bylo hutné a krém málo pevný. Chuťově špatné nejsou, ale víckrát už péct nebudu.
Anna Vobroučková
|13. 5. 2009 17:45
Také peču podobné,do těsta jen mléko ,ne šlehačku,krém jako Mirka -pudink+máslo+cukr,ale sypu je žmolenkou z kokosu+másla+cukru+vanilka.Je to také výborné.
Mirka
|12. 7. 2007 12:49
Pilinové řezy dělám již dlouho, do těsta nedávámzakys.smetanu, ale normální smetanu ke šlehánía krém dělám, že uvařím pudink/kaši/ a do tépo vychladnutí všlehávám máslo, jinak je všestejné. Jsou výborné. Děti je mají velice rády.
tereza
|2. 6. 2007 09:33
ikdyz jsem minule psala abyste dali jen 600ml mleka,mezete dat vice,ted jsem to delala ze 750ml a povedlo se skvele!jde hlavne o to a by se to vmichalo do tepleho pudinku!
Jana Peková
|17. 4. 2007 18:00
Dnes jsem vyrobila a dávám za 1.
bylo to vyborene dejte jen 600ml mleka!!
|5. 4. 2007 11:54
je to opravdu vyborné!!!dala jsem 600 ml mleka a 1kokosovy a jeden mandlovy pudink, pudink jsem nenechala uplne vychladnout -protoze potom neztuhne!!!do vlazneho(tepleho) pudinku jsem vmichala zakys. smetanu a natrela.vse perfektne stuhlo a bylo to vynikajici!!!!!davam 1****
Hana Zaalová
|6. 12. 2006 17:19
Řezy jsou po chuťové stránce výborné, hlavně mně vyhovoval odlehčený krém. Řezy tím jsou lahodné. Ovšem mají i jednu chybu a to je vzhled. Bohužel i přesto, že jsem dala méně mléka a dokonce Zlatý klas, krém tekl. Tudíž se špatně servíroval. Hodnotím za 2.
Jana Povolná
|5. 7. 2006 00:31
ty piliny byli ukrutně mastné a sladké....opravdu se tam dává 100g másla? ..... když jsem do toho másla nasypala jen 100g kokosu,tak se mi udělala jedna velká kokosová koule,tak jsem tam přisypala dalších 100g kokosu a už to jakžtakž šlo,ale stejně jsem to po upražení vysypala na papírové ubrousky,abych odstranila přebytečný tuk.No prostě... příště to upražím jen na lžičce másla a cukru také všude uberu....jo a pudink jsem měla od Dr.Öetkera a vařila jsem ho jen v 800ml mléka a také to není úplně ono...ale možná to bylo tím,že jsem přidala na kousky nakrájený broskvový kompot...celkový výsledek není zas až tak špatný a příště už budu chytřejší a třeba mi to půjde lépe od ruky... :-) hodnotím za 2
Táňa K.
|21. 6. 2006 21:28
Pro všechny kuchařinky: Záleží i na značce pudinkového prášku. Některé neztuhnou a neztuhnou a potom krém teče. Mně se osvědčil pudink od Dr. Oetkera. Pokud chcete mít ale opravdu jistotu, že krém bude správně tuhý, snižte množství mléka dle libosti a určitě se příště povede.
Tereza Jarčušková
|19. 6. 2006 06:56
Dievčatá, tento koláč je príkladom, kde by sa výborne namiesto pudingov hodil Zlatý klas. Krém by sa určite neroztekal, Zlatý klas je pevný.
MARCELA SLAVÍKOVÁ
|17. 6. 2006 14:02
Výborné řezy, já přidávám do krému ještě želatinu, aby krém více ztuhnul
HEDUŠ
|11. 6. 2006 17:05
MOC SE MI NEPOVEDLI.DĚLALA JSEM JE VČERA A TEN PUDING KDYŽ TO NAKRÁJÍM TAK TEČE.A BYLO TO PŘEZ NOC V LEDNICI.SYNOVI CHUTNAL TEN OPRAŽENÝ KOKOS,TEN JE SUPER.ALE JINAK NIC MOC.
HEDUŠ
|10. 6. 2006 13:35
to těsto se hnácá v rukách nebo šlehá v roboto.nedělá se to na vále jako vánoční cukroví,že ne.Prosím napište kdo to už dělal.díky
Mirka Vašulková
|18. 4. 2006 18:15
Děkuji za skvělí recept.měl v naší rodině úspěch
Ivana K.
|13. 4. 2006 14:33
Piliny jsou výborné, jen dám příště těsto na velký plech, v pekáčku je těsto moc vysoké. Mléka jsem dala jen půlku, měla jsem strach, že by to z litru pudinku neztuhlo.
Lenka
|4. 4. 2006 15:34
Jeden z nejlepších moučníků, co znám! Pražené "piliny" jsou něco úžasnýho!
Magdina
|22. 3. 2006 12:16
Moučník byl celkem dobrý, ale přímo ty piliny mě osobně zas až tak neoslnily.
Jitka Skleničková
|10. 3. 2006 18:45
Pilinové řezy jsem zkusila a byly fakt vynikající,zmizely ještě téhož dne.
Emilia Šípová
|7. 3. 2006 22:34
Výborný moučník
Pilence
|23. 1. 2006 18:46
"Piliny" me nadchly! Urcite je vyuziji i u jinych receptu (treba na dort). Testo jsem vzhledem k hustote rovnomerne na plech nanesla sterkou, osidila jsem ho o trochu kakaa (50g se mi zdalo moc). Po upeceni se mi zdalo suche a zbytecne vysoke. Krem mi zpocatku radost take neudelal, byl ridky, stekal... Ale nechala jsem plech 24 hod.v lednici a ejhle! Krem ztuhnul, piskot zvlacnel... Jen se po nem zaprasilo!!! Chutnal, ale pro me chlapce priste urcite upecu o neco nizsi "podvozek", mozna taky doplnim krem nejakym drobnym ovocem (myslim si, ze takove boruvky, lesni smes, cerny rybiz, by tomu dodali jeste vetsi svih). "Piliny" doporucuji i tem, kde neni kokos prilis obliben! U nas si ho panove moc pochvalovali ac ho nemaji v oblibe. Pile
Jana z VM
|30. 8. 2005 10:15
No, no, velice zajímavé, určitě výborné !!
Táňa K.
|29. 8. 2005 19:05
Airan, děkuju. Hodně zdaru nám všem u dalších receptů.
Airan Novakova
|29. 8. 2005 14:57
Tana ma vyborne recepty, mam s nima dobrou zkusenost a tohle urcite bude taky za to stat:-))