• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pilinové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Pilinové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 14
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pilinové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 180
      g cukr krupice
    • 250
      g hera
    • 50
      g kakao
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 3
      ks vejce
  • Krém
    • 2
      balíček pudinkový prášek smetanový
    • 1
      l mléko
    • cukr do pudinku podle chuti
    • 2
      kelímek zakysaná smetana krémovitá
  • Piliny
    • 100
      g strouhaný kokos
    • 100
      g máslo
    • 70
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Těsto: ze všech ingrediencí zpracujeme těsto, které pečeme asi 30 minut. Vychladlé potřeme krémem a posypeme pilinami, které trochu vtlačíme, aby neopadávaly. Necháme uležet.
2
Krém: uvaříme obvyklým způsobem pudink a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. Poté přimícháme zakysanou smetanu.
3
Piliny: všechny přísady společně na pánvi opražíme dorůžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • myska004 | 12. 6. 2014 14:27

    Pekla jsem včera, jsou moc dobré, krém z litru mléka vyšel, dala jsem Qetkera a hustší zakysanky, myslím, že byla 18%. Těsto je trochu tužší, takže příště dám méně kakaa a vyšlehám sníh. Piliny vynikající, i když jsem je dala od oka..moučník doporučuji! :))

  • Janča | 9. 10. 2010 12:18

    Upekla jsem moučník a také mi přišlo těsto tužší.Jinak krém lahodný.Byl dobrý.

  • Marta Dočkalová | 4. 3. 2010 10:31

    Řez jsem přes víkend zkusila,ale dost mě sklamal, těsto bylo hutné a krém málo pevný. Chuťově špatné nejsou, ale víckrát už péct nebudu.

  • Anna Vobroučková | 13. 5. 2009 17:45

    Také peču podobné,do těsta jen mléko ,ne šlehačku,krém jako Mirka -pudink+máslo+cukr,ale sypu je žmolenkou z kokosu+másla+cukru+vanilka.Je to také výborné.

  • Mirka | 12. 7. 2007 12:49

    Pilinové řezy dělám již dlouho, do těsta nedávámzakys.smetanu, ale normální smetanu ke šlehánía krém dělám, že uvařím pudink/kaši/ a do tépo vychladnutí všlehávám máslo, jinak je všestejné. Jsou výborné. Děti je mají velice rády.

  • tereza | 2. 6. 2007 09:33

    ikdyz jsem minule psala abyste dali jen 600ml mleka,mezete dat vice,ted jsem to delala ze 750ml a povedlo se skvele!jde hlavne o to a by se to vmichalo do tepleho pudinku!

  • Jana Peková | 17. 4. 2007 18:00

    Dnes jsem vyrobila a dávám za 1.

  • bylo to vyborene dejte jen 600ml mleka!! | 5. 4. 2007 11:54

    je to opravdu vyborné!!!dala jsem 600 ml mleka a 1kokosovy a jeden mandlovy pudink, pudink jsem nenechala uplne vychladnout -protoze potom neztuhne!!!do vlazneho(tepleho) pudinku jsem vmichala zakys. smetanu a natrela.vse perfektne stuhlo a bylo to vynikajici!!!!!davam 1****

  • Hana Zaalová | 6. 12. 2006 17:19

    Řezy jsou po chuťové stránce výborné, hlavně mně vyhovoval odlehčený krém. Řezy tím jsou lahodné. Ovšem mají i jednu chybu a to je vzhled. Bohužel i přesto, že jsem dala méně mléka a dokonce Zlatý klas, krém tekl. Tudíž se špatně servíroval. Hodnotím za 2.

  • Jana Povolná | 5. 7. 2006 00:31

    ty piliny byli ukrutně mastné a sladké....opravdu se tam dává 100g másla? ..... když jsem do toho másla nasypala jen 100g kokosu,tak se mi udělala jedna velká kokosová koule,tak jsem tam přisypala dalších 100g kokosu a už to jakžtakž šlo,ale stejně jsem to po upražení vysypala na papírové ubrousky,abych odstranila přebytečný tuk.No prostě... příště to upražím jen na lžičce másla a cukru také všude uberu....jo a pudink jsem měla od Dr.Öetkera a vařila jsem ho jen v 800ml mléka a také to není úplně ono...ale možná to bylo tím,že jsem přidala na kousky nakrájený broskvový kompot...celkový výsledek není zas až tak špatný a příště už budu chytřejší a třeba mi to půjde lépe od ruky... :-) hodnotím za 2

  • Táňa K. | 21. 6. 2006 21:28

    Pro všechny kuchařinky: Záleží i na značce pudinkového prášku. Některé neztuhnou a neztuhnou a potom krém teče. Mně se osvědčil pudink od Dr. Oetkera. Pokud chcete mít ale opravdu jistotu, že krém bude správně tuhý, snižte množství mléka dle libosti a určitě se příště povede.

  • Tereza Jarčušková | 19. 6. 2006 06:56

    Dievčatá, tento koláč je príkladom, kde by sa výborne namiesto pudingov hodil Zlatý klas. Krém by sa určite neroztekal, Zlatý klas je pevný.

  • MARCELA SLAVÍKOVÁ | 17. 6. 2006 14:02

    Výborné řezy, já přidávám do krému ještě želatinu, aby krém více ztuhnul

  • HEDUŠ | 11. 6. 2006 17:05

    MOC SE MI NEPOVEDLI.DĚLALA JSEM JE VČERA A TEN PUDING KDYŽ TO NAKRÁJÍM TAK TEČE.A BYLO TO PŘEZ NOC V LEDNICI.SYNOVI CHUTNAL TEN OPRAŽENÝ KOKOS,TEN JE SUPER.ALE JINAK NIC MOC.

  • HEDUŠ | 10. 6. 2006 13:35

    to těsto se hnácá v rukách nebo šlehá v roboto.nedělá se to na vále jako vánoční cukroví,že ne.Prosím napište kdo to už dělal.díky

  • Mirka Vašulková | 18. 4. 2006 18:15

    Děkuji za skvělí recept.měl v naší rodině úspěch

  • Ivana K. | 13. 4. 2006 14:33

    Piliny jsou výborné, jen dám příště těsto na velký plech, v pekáčku je těsto moc vysoké. Mléka jsem dala jen půlku, měla jsem strach, že by to z litru pudinku neztuhlo.

  • Lenka | 4. 4. 2006 15:34

    Jeden z nejlepších moučníků, co znám! Pražené "piliny" jsou něco úžasnýho!

  • Magdina | 22. 3. 2006 12:16

    Moučník byl celkem dobrý, ale přímo ty piliny mě osobně zas až tak neoslnily.

  • Jitka Skleničková | 10. 3. 2006 18:45

    Pilinové řezy jsem zkusila a byly fakt vynikající,zmizely ještě téhož dne.

  • Emilia Šípová | 7. 3. 2006 22:34

    Výborný moučník

  • Pilence | 23. 1. 2006 18:46

    "Piliny" me nadchly! Urcite je vyuziji i u jinych receptu (treba na dort). Testo jsem vzhledem k hustote rovnomerne na plech nanesla sterkou, osidila jsem ho o trochu kakaa (50g se mi zdalo moc). Po upeceni se mi zdalo suche a zbytecne vysoke. Krem mi zpocatku radost take neudelal, byl ridky, stekal... Ale nechala jsem plech 24 hod.v lednici a ejhle! Krem ztuhnul, piskot zvlacnel... Jen se po nem zaprasilo!!! Chutnal, ale pro me chlapce priste urcite upecu o neco nizsi "podvozek", mozna taky doplnim krem nejakym drobnym ovocem (myslim si, ze takove boruvky, lesni smes, cerny rybiz, by tomu dodali jeste vetsi svih). "Piliny" doporucuji i tem, kde neni kokos prilis obliben! U nas si ho panove moc pochvalovali ac ho nemaji v oblibe. Pile

  • Jana z VM | 30. 8. 2005 10:15

    No, no, velice zajímavé, určitě výborné !!

  • Táňa K. | 29. 8. 2005 19:05

    Airan, děkuju. Hodně zdaru nám všem u dalších receptů. :)

  • Airan Novakova | 29. 8. 2005 14:57

    Tana ma vyborne recepty, mam s nima dobrou zkusenost a tohle urcite bude taky za to stat:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hera Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Strouhaný kokos Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Česnekové řízky na smetaně

Česnekové řízky na smetaně

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

52
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
32
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
28
Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Květák zapečený (nejen)…
27
"Orgasmus"
"Orgasmus"
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Namakaný zpěvák Martin Maxa (64): Vztah chce, ale má to háček…

Namakaný zpěvák Martin Maxa (64): Vztah chce, ale má to háček…

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Pikantní žebírka na grilu
Pikantní žebírka na grilu
Pikantule
Pikantule
Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf
Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf
Piña colada - koláč
Piña colada - koláč
Piña colada / Koktejly
Piña colada / Koktejly
Piñacolada
Piñacolada
  • Recepty.cz
  • Pilinové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact