• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pilinové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Pilinové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 14
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pilinové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 180
      g cukr krupice
    • 250
      g hera
    • 50
      g kakao
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 3
      ks vejce
  • Krém
    • 2
      balíček pudinkový prášek smetanový
    • 1
      l mléko
    • cukr do pudinku podle chuti
    • 2
      kelímek zakysaná smetana krémovitá
  • Piliny
    • 100
      g strouhaný kokos
    • 100
      g máslo
    • 70
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Těsto: ze všech ingrediencí zpracujeme těsto, které pečeme asi 30 minut. Vychladlé potřeme krémem a posypeme pilinami, které trochu vtlačíme, aby neopadávaly. Necháme uležet.
2
Krém: uvaříme obvyklým způsobem pudink a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. Poté přimícháme zakysanou smetanu.
3
Piliny: všechny přísady společně na pánvi opražíme dorůžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • myska004 | 12. 6. 2014 14:27

    Pekla jsem včera, jsou moc dobré, krém z litru mléka vyšel, dala jsem Qetkera a hustší zakysanky, myslím, že byla 18%. Těsto je trochu tužší, takže příště dám méně kakaa a vyšlehám sníh. Piliny vynikající, i když jsem je dala od oka..moučník doporučuji! :))

  • Janča | 9. 10. 2010 12:18

    Upekla jsem moučník a také mi přišlo těsto tužší.Jinak krém lahodný.Byl dobrý.

  • Marta Dočkalová | 4. 3. 2010 10:31

    Řez jsem přes víkend zkusila,ale dost mě sklamal, těsto bylo hutné a krém málo pevný. Chuťově špatné nejsou, ale víckrát už péct nebudu.

  • Anna Vobroučková | 13. 5. 2009 17:45

    Také peču podobné,do těsta jen mléko ,ne šlehačku,krém jako Mirka -pudink+máslo+cukr,ale sypu je žmolenkou z kokosu+másla+cukru+vanilka.Je to také výborné.

  • Mirka | 12. 7. 2007 12:49

    Pilinové řezy dělám již dlouho, do těsta nedávámzakys.smetanu, ale normální smetanu ke šlehánía krém dělám, že uvařím pudink/kaši/ a do tépo vychladnutí všlehávám máslo, jinak je všestejné. Jsou výborné. Děti je mají velice rády.

  • tereza | 2. 6. 2007 09:33

    ikdyz jsem minule psala abyste dali jen 600ml mleka,mezete dat vice,ted jsem to delala ze 750ml a povedlo se skvele!jde hlavne o to a by se to vmichalo do tepleho pudinku!

  • Jana Peková | 17. 4. 2007 18:00

    Dnes jsem vyrobila a dávám za 1.

  • bylo to vyborene dejte jen 600ml mleka!! | 5. 4. 2007 11:54

    je to opravdu vyborné!!!dala jsem 600 ml mleka a 1kokosovy a jeden mandlovy pudink, pudink jsem nenechala uplne vychladnout -protoze potom neztuhne!!!do vlazneho(tepleho) pudinku jsem vmichala zakys. smetanu a natrela.vse perfektne stuhlo a bylo to vynikajici!!!!!davam 1****

  • Hana Zaalová | 6. 12. 2006 17:19

    Řezy jsou po chuťové stránce výborné, hlavně mně vyhovoval odlehčený krém. Řezy tím jsou lahodné. Ovšem mají i jednu chybu a to je vzhled. Bohužel i přesto, že jsem dala méně mléka a dokonce Zlatý klas, krém tekl. Tudíž se špatně servíroval. Hodnotím za 2.

  • Jana Povolná | 5. 7. 2006 00:31

    ty piliny byli ukrutně mastné a sladké....opravdu se tam dává 100g másla? ..... když jsem do toho másla nasypala jen 100g kokosu,tak se mi udělala jedna velká kokosová koule,tak jsem tam přisypala dalších 100g kokosu a už to jakžtakž šlo,ale stejně jsem to po upražení vysypala na papírové ubrousky,abych odstranila přebytečný tuk.No prostě... příště to upražím jen na lžičce másla a cukru také všude uberu....jo a pudink jsem měla od Dr.Öetkera a vařila jsem ho jen v 800ml mléka a také to není úplně ono...ale možná to bylo tím,že jsem přidala na kousky nakrájený broskvový kompot...celkový výsledek není zas až tak špatný a příště už budu chytřejší a třeba mi to půjde lépe od ruky... :-) hodnotím za 2

  • Táňa K. | 21. 6. 2006 21:28

    Pro všechny kuchařinky: Záleží i na značce pudinkového prášku. Některé neztuhnou a neztuhnou a potom krém teče. Mně se osvědčil pudink od Dr. Oetkera. Pokud chcete mít ale opravdu jistotu, že krém bude správně tuhý, snižte množství mléka dle libosti a určitě se příště povede.

  • Tereza Jarčušková | 19. 6. 2006 06:56

    Dievčatá, tento koláč je príkladom, kde by sa výborne namiesto pudingov hodil Zlatý klas. Krém by sa určite neroztekal, Zlatý klas je pevný.

  • MARCELA SLAVÍKOVÁ | 17. 6. 2006 14:02

    Výborné řezy, já přidávám do krému ještě želatinu, aby krém více ztuhnul

  • HEDUŠ | 11. 6. 2006 17:05

    MOC SE MI NEPOVEDLI.DĚLALA JSEM JE VČERA A TEN PUDING KDYŽ TO NAKRÁJÍM TAK TEČE.A BYLO TO PŘEZ NOC V LEDNICI.SYNOVI CHUTNAL TEN OPRAŽENÝ KOKOS,TEN JE SUPER.ALE JINAK NIC MOC.

  • HEDUŠ | 10. 6. 2006 13:35

    to těsto se hnácá v rukách nebo šlehá v roboto.nedělá se to na vále jako vánoční cukroví,že ne.Prosím napište kdo to už dělal.díky

  • Mirka Vašulková | 18. 4. 2006 18:15

    Děkuji za skvělí recept.měl v naší rodině úspěch

  • Ivana K. | 13. 4. 2006 14:33

    Piliny jsou výborné, jen dám příště těsto na velký plech, v pekáčku je těsto moc vysoké. Mléka jsem dala jen půlku, měla jsem strach, že by to z litru pudinku neztuhlo.

  • Lenka | 4. 4. 2006 15:34

    Jeden z nejlepších moučníků, co znám! Pražené "piliny" jsou něco úžasnýho!

  • Magdina | 22. 3. 2006 12:16

    Moučník byl celkem dobrý, ale přímo ty piliny mě osobně zas až tak neoslnily.

  • Jitka Skleničková | 10. 3. 2006 18:45

    Pilinové řezy jsem zkusila a byly fakt vynikající,zmizely ještě téhož dne.

  • Emilia Šípová | 7. 3. 2006 22:34

    Výborný moučník

  • Pilence | 23. 1. 2006 18:46

    "Piliny" me nadchly! Urcite je vyuziji i u jinych receptu (treba na dort). Testo jsem vzhledem k hustote rovnomerne na plech nanesla sterkou, osidila jsem ho o trochu kakaa (50g se mi zdalo moc). Po upeceni se mi zdalo suche a zbytecne vysoke. Krem mi zpocatku radost take neudelal, byl ridky, stekal... Ale nechala jsem plech 24 hod.v lednici a ejhle! Krem ztuhnul, piskot zvlacnel... Jen se po nem zaprasilo!!! Chutnal, ale pro me chlapce priste urcite upecu o neco nizsi "podvozek", mozna taky doplnim krem nejakym drobnym ovocem (myslim si, ze takove boruvky, lesni smes, cerny rybiz, by tomu dodali jeste vetsi svih). "Piliny" doporucuji i tem, kde neni kokos prilis obliben! U nas si ho panove moc pochvalovali ac ho nemaji v oblibe. Pile

  • Jana z VM | 30. 8. 2005 10:15

    No, no, velice zajímavé, určitě výborné !!

  • Táňa K. | 29. 8. 2005 19:05

    Airan, děkuju. Hodně zdaru nám všem u dalších receptů. :)

  • Airan Novakova | 29. 8. 2005 14:57

    Tana ma vyborne recepty, mam s nima dobrou zkusenost a tohle urcite bude taky za to stat:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hera Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Strouhaný kokos Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Zapečené kuřecí s rajčaty

Zapečené kuřecí s rajčaty

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

52
Dýňová tortila
Dýňová tortila
42
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
36
Máslové řízky
Máslové řízky
17
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
15
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Pikantní žebírka na grilu
Pikantní žebírka na grilu
Pikantule
Pikantule
Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf
Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf
Piña colada - koláč
Piña colada - koláč
Piña colada / Koktejly
Piña colada / Koktejly
Piñacolada
Piñacolada
  • Recepty.cz
  • Pilinové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact