• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pilinové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Pilinové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pilinové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 180
      g cukr krupice
    • 250
      g hera
    • 50
      g kakao
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 3
      ks vejce
  • Krém
    • 2
      balíček pudinkový prášek smetanový
    • 1
      l mléko
    • cukr do pudinku podle chuti
    • 2
      kelímek zakysaná smetana krémovitá
  • Piliny
    • 100
      g strouhaný kokos
    • 100
      g máslo
    • 70
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Těsto: ze všech ingrediencí zpracujeme těsto, které pečeme asi 30 minut. Vychladlé potřeme krémem a posypeme pilinami, které trochu vtlačíme, aby neopadávaly. Necháme uležet.
2
Krém: uvaříme obvyklým způsobem pudink a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. Poté přimícháme zakysanou smetanu.
3
Piliny: všechny přísady společně na pánvi opražíme dorůžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • myska004 | 12. 6. 2014 14:27

    Pekla jsem včera, jsou moc dobré, krém z litru mléka vyšel, dala jsem Qetkera a hustší zakysanky, myslím, že byla 18%. Těsto je trochu tužší, takže příště dám méně kakaa a vyšlehám sníh. Piliny vynikající, i když jsem je dala od oka..moučník doporučuji! :))

  • Janča | 9. 10. 2010 12:18

    Upekla jsem moučník a také mi přišlo těsto tužší.Jinak krém lahodný.Byl dobrý.

  • Marta Dočkalová | 4. 3. 2010 10:31

    Řez jsem přes víkend zkusila,ale dost mě sklamal, těsto bylo hutné a krém málo pevný. Chuťově špatné nejsou, ale víckrát už péct nebudu.

  • Anna Vobroučková | 13. 5. 2009 17:45

    Také peču podobné,do těsta jen mléko ,ne šlehačku,krém jako Mirka -pudink+máslo+cukr,ale sypu je žmolenkou z kokosu+másla+cukru+vanilka.Je to také výborné.

  • Mirka | 12. 7. 2007 12:49

    Pilinové řezy dělám již dlouho, do těsta nedávámzakys.smetanu, ale normální smetanu ke šlehánía krém dělám, že uvařím pudink/kaši/ a do tépo vychladnutí všlehávám máslo, jinak je všestejné. Jsou výborné. Děti je mají velice rády.

  • tereza | 2. 6. 2007 09:33

    ikdyz jsem minule psala abyste dali jen 600ml mleka,mezete dat vice,ted jsem to delala ze 750ml a povedlo se skvele!jde hlavne o to a by se to vmichalo do tepleho pudinku!

  • Jana Peková | 17. 4. 2007 18:00

    Dnes jsem vyrobila a dávám za 1.

  • bylo to vyborene dejte jen 600ml mleka!! | 5. 4. 2007 11:54

    je to opravdu vyborné!!!dala jsem 600 ml mleka a 1kokosovy a jeden mandlovy pudink, pudink jsem nenechala uplne vychladnout -protoze potom neztuhne!!!do vlazneho(tepleho) pudinku jsem vmichala zakys. smetanu a natrela.vse perfektne stuhlo a bylo to vynikajici!!!!!davam 1****

  • Hana Zaalová | 6. 12. 2006 17:19

    Řezy jsou po chuťové stránce výborné, hlavně mně vyhovoval odlehčený krém. Řezy tím jsou lahodné. Ovšem mají i jednu chybu a to je vzhled. Bohužel i přesto, že jsem dala méně mléka a dokonce Zlatý klas, krém tekl. Tudíž se špatně servíroval. Hodnotím za 2.

  • Jana Povolná | 5. 7. 2006 00:31

    ty piliny byli ukrutně mastné a sladké....opravdu se tam dává 100g másla? ..... když jsem do toho másla nasypala jen 100g kokosu,tak se mi udělala jedna velká kokosová koule,tak jsem tam přisypala dalších 100g kokosu a už to jakžtakž šlo,ale stejně jsem to po upražení vysypala na papírové ubrousky,abych odstranila přebytečný tuk.No prostě... příště to upražím jen na lžičce másla a cukru také všude uberu....jo a pudink jsem měla od Dr.Öetkera a vařila jsem ho jen v 800ml mléka a také to není úplně ono...ale možná to bylo tím,že jsem přidala na kousky nakrájený broskvový kompot...celkový výsledek není zas až tak špatný a příště už budu chytřejší a třeba mi to půjde lépe od ruky... :-) hodnotím za 2

  • Táňa K. | 21. 6. 2006 21:28

    Pro všechny kuchařinky: Záleží i na značce pudinkového prášku. Některé neztuhnou a neztuhnou a potom krém teče. Mně se osvědčil pudink od Dr. Oetkera. Pokud chcete mít ale opravdu jistotu, že krém bude správně tuhý, snižte množství mléka dle libosti a určitě se příště povede.

  • Tereza Jarčušková | 19. 6. 2006 06:56

    Dievčatá, tento koláč je príkladom, kde by sa výborne namiesto pudingov hodil Zlatý klas. Krém by sa určite neroztekal, Zlatý klas je pevný.

  • MARCELA SLAVÍKOVÁ | 17. 6. 2006 14:02

    Výborné řezy, já přidávám do krému ještě želatinu, aby krém více ztuhnul

  • HEDUŠ | 11. 6. 2006 17:05

    MOC SE MI NEPOVEDLI.DĚLALA JSEM JE VČERA A TEN PUDING KDYŽ TO NAKRÁJÍM TAK TEČE.A BYLO TO PŘEZ NOC V LEDNICI.SYNOVI CHUTNAL TEN OPRAŽENÝ KOKOS,TEN JE SUPER.ALE JINAK NIC MOC.

  • HEDUŠ | 10. 6. 2006 13:35

    to těsto se hnácá v rukách nebo šlehá v roboto.nedělá se to na vále jako vánoční cukroví,že ne.Prosím napište kdo to už dělal.díky

  • Mirka Vašulková | 18. 4. 2006 18:15

    Děkuji za skvělí recept.měl v naší rodině úspěch

  • Ivana K. | 13. 4. 2006 14:33

    Piliny jsou výborné, jen dám příště těsto na velký plech, v pekáčku je těsto moc vysoké. Mléka jsem dala jen půlku, měla jsem strach, že by to z litru pudinku neztuhlo.

  • Lenka | 4. 4. 2006 15:34

    Jeden z nejlepších moučníků, co znám! Pražené "piliny" jsou něco úžasnýho!

  • Magdina | 22. 3. 2006 12:16

    Moučník byl celkem dobrý, ale přímo ty piliny mě osobně zas až tak neoslnily.

  • Jitka Skleničková | 10. 3. 2006 18:45

    Pilinové řezy jsem zkusila a byly fakt vynikající,zmizely ještě téhož dne.

  • Emilia Šípová | 7. 3. 2006 22:34

    Výborný moučník

  • Pilence | 23. 1. 2006 18:46

    "Piliny" me nadchly! Urcite je vyuziji i u jinych receptu (treba na dort). Testo jsem vzhledem k hustote rovnomerne na plech nanesla sterkou, osidila jsem ho o trochu kakaa (50g se mi zdalo moc). Po upeceni se mi zdalo suche a zbytecne vysoke. Krem mi zpocatku radost take neudelal, byl ridky, stekal... Ale nechala jsem plech 24 hod.v lednici a ejhle! Krem ztuhnul, piskot zvlacnel... Jen se po nem zaprasilo!!! Chutnal, ale pro me chlapce priste urcite upecu o neco nizsi "podvozek", mozna taky doplnim krem nejakym drobnym ovocem (myslim si, ze takove boruvky, lesni smes, cerny rybiz, by tomu dodali jeste vetsi svih). "Piliny" doporucuji i tem, kde neni kokos prilis obliben! U nas si ho panove moc pochvalovali ac ho nemaji v oblibe. Pile

  • Jana z VM | 30. 8. 2005 10:15

    No, no, velice zajímavé, určitě výborné !!

  • Táňa K. | 29. 8. 2005 19:05

    Airan, děkuju. Hodně zdaru nám všem u dalších receptů. :)

  • Airan Novakova | 29. 8. 2005 14:57

    Tana ma vyborne recepty, mam s nima dobrou zkusenost a tohle urcite bude taky za to stat:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hera Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Strouhaný kokos Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Housky

Housky

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

60
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
26
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
25
Pórková polévka
Pórková polévka

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Pikantní žebírka na grilu
Pikantní žebírka na grilu
Pikantule
Pikantule
Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf
Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf
Piña colada - koláč
Piña colada - koláč
Piña colada / Koktejly
Piña colada / Koktejly
Piñacolada
Piñacolada
  • Recepty.cz
  • Pilinové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact