• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pikatní králík
Napište svůj komentář k receptu

Pikatní králík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikatní králík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 2
      ks mrkev velké
    • 100
      g čerstvé houby nebo žampiónů
    • 100
      ml bílé víno
    • ocet trochu
    • 1
      ks bobkový list
    • šalvěj několik lístků nebo lžičku sušené
    • 2
      snítka tymiánu nebo lžička sušeného
    • vývar dle potřeby
    • 1
      hrst petrželka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Králíka naporcujte, osolte, opepřete a po všech stranách zprudka osmahněte na oleji. Pak maso podlijte vínem a když se vydusí, zakápněte králíka octem, přidejte bobkový list, nasekané bylinky a za občasného podlévání vývarem duste doměkka. Mezitím očistěte mrkev a nakrájejte na kolečka. Připravte si čerstvé (nebo mražené) houby, případně žampiony, a spolu s mrkví přidejte k masu. Nechejte společně dusit. Když je vše měkké, dejte na talíř spolu s vařenými brambory a posypte petrželkou.
2
Poznámka: je to velice pikantní recept, který mého manžela donutil pokračovat v chovu králíků, přestože se dušoval, že už s tím končí. Podle původního receptu se spolu s mrkví a houbami mají přidat i mírně povařené brambory, takže je to vše najednou, ale nikdy jsem neměla odvahu to vyzkoušet a dělám je raději zvlášť. Ono asi pro větší rodinu by to musel být pořádný kastrol. Recept jsem našla v časopise a stal se jedním z našich nejoblíbenějších.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na medu

Králík na medu

Smažený králík

Smažený králík

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 23. 4. 2007 10:10

    Vynikající ! Moc jsme si pochutnali. Plně chápu, že pokračujete v chovu králíků. Hned jsem kotrolovala stav zásob v mrazáku a určitě zopakuji.Neměla jsem čerstvé houby, ale myslím, že sušené jídlu na chuti neubraly. Vřelý dík za recept. Ivana

  • Jana z VM | 5. 2. 2007 14:28

    I u nás může být králíček na sto způsobů. Dobrých králičích receptů není nikdy dost!! I za tento díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Čerstvé houby Králík Mrkev Ocet Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Šalvěj Snítka tymiánu Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Domácí paštika II.

Domácí paštika II.

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

80
Dýňová tortila
Dýňová tortila
70
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
47
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
42
Máslové řízky
Máslové řízky
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Festival Metronome Prague dnes vrcholí: Vystoupila Langerová i Rag'n'Bone Man!

Festival Metronome Prague dnes vrcholí: Vystoupila Langerová i Rag'n'Bone Man!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

  • Recepty.cz
  • Pikatní králík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact