• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pikatní králík
Napište svůj komentář k receptu

Pikatní králík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikatní králík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králík
    • 2
      ks mrkev velké
    • 100
      g čerstvé houby nebo žampiónů
    • 100
      ml bílé víno
    • ocet trochu
    • 1
      ks bobkový list
    • šalvěj několik lístků nebo lžičku sušené
    • 2
      snítka tymiánu nebo lžička sušeného
    • vývar dle potřeby
    • 1
      hrst petrželka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Králíka naporcujte, osolte, opepřete a po všech stranách zprudka osmahněte na oleji. Pak maso podlijte vínem a když se vydusí, zakápněte králíka octem, přidejte bobkový list, nasekané bylinky a za občasného podlévání vývarem duste doměkka. Mezitím očistěte mrkev a nakrájejte na kolečka. Připravte si čerstvé (nebo mražené) houby, případně žampiony, a spolu s mrkví přidejte k masu. Nechejte společně dusit. Když je vše měkké, dejte na talíř spolu s vařenými brambory a posypte petrželkou.
2
Poznámka: je to velice pikantní recept, který mého manžela donutil pokračovat v chovu králíků, přestože se dušoval, že už s tím končí. Podle původního receptu se spolu s mrkví a houbami mají přidat i mírně povařené brambory, takže je to vše najednou, ale nikdy jsem neměla odvahu to vyzkoušet a dělám je raději zvlášť. Ono asi pro větší rodinu by to musel být pořádný kastrol. Recept jsem našla v časopise a stal se jedním z našich nejoblíbenějších.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na medu

Králík na medu

Smažený králík

Smažený králík

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 23. 4. 2007 10:10

    Vynikající ! Moc jsme si pochutnali. Plně chápu, že pokračujete v chovu králíků. Hned jsem kotrolovala stav zásob v mrazáku a určitě zopakuji.Neměla jsem čerstvé houby, ale myslím, že sušené jídlu na chuti neubraly. Vřelý dík za recept. Ivana

  • Jana z VM | 5. 2. 2007 14:28

    I u nás může být králíček na sto způsobů. Dobrých králičích receptů není nikdy dost!! I za tento díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Čerstvé houby Králík Mrkev Ocet Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Šalvěj Snítka tymiánu Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Lívanečky s jablky

Lívanečky s jablky

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Kynuté pletýnky - smažené

Kynuté pletýnky - smažené

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

49
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
31
Máslové řízky
Máslové řízky
31
Houbový guláš
Houbový guláš
27
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Pikatní králík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact