• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantule
Napište svůj komentář k receptu

Pikantule

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantule
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg kuřecí maso
    • brambory
    • sůl
    • grilovací koření
    • slunečnicový olej
    • žampiony
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks koření - čína nebo grilovací koření, kari apod.
    • 100
      g sýr niva
    • 1
      kelímek smetana

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme brambory: buďto můžeme použít přímo hotové zamražené americké brambory, které usmažíme obvyklým způsobem, anebo si tyto připravíme sami v lehčí a zdravější variantě - u nás na valašsku zvané "pečené zemáky". Krátce povaříme brambory ve slupce (ne úplně do měkka), oloupeme, nakrájíme je na plátky, osolíme posypeme grilovacím kořením a kdo má rád, může rozetřít česnek a brambory jím potřít.
2
Dáme na pekáč vymaštěný olejem a ještě nahoře jemně olejem pokapeme. Dáme péct na nejsilnější stupeň do trouby, občas můžeme promíchat. Než se mám upečou brambory, připravíme si kuřecí maso.
3
Můžeme ho mít i naložené...třeba 2 dny předem, je pak lépe nasáklé kořením.
4
Maso nakrájíme na kousky, okořeníme kořením co máme rádi (já dávám kari a grilovací koření), jemně posolíme, případně ani solit nemusíme. Takto připravené maso dáme na pánvičku a v malém množství rozpáleného oleje zprudka osmahneme, potom zhruba 3 minuty pomalu dusíme.
5
Přidáme žampiony a dusíme do měkka. Nakonec na maso rozdrobíme plísňový sýr Nivu nebo balkánský sýr a zalijeme smetanou. Teď už jen stačí dát na talíř hotové brambory a navrstvit na ně tu sýrovou dobrůtku.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 1. 8. 2011 12:51

    Dobre, dobre, zenu jsem tim potesil :) ... Sice misto Nivy jsem dal normalne Eidam ... ale i tak to nemelo chybu :) ,... priloha testoviny. Vrele doporuciji ... rychle jidlo :)

  • Radek | 1. 8. 2011 12:42

    Dobre, dobre, zenu jsem tim potesil :) ... Sice misto Nivy jsem dal normalne Eidam ... ale i tak to nemelo chybu :) ,... priloha testoviny. Vrele doporuciji ... rychle jidlo :)

  • Alčoun | 15. 12. 2010 23:17

    Tak dobré to tedy opravdu bylo :-) . Jenom bych to maso vzhledem k slané nivě téměř nesolila..

  • recepty73
    recepty73 | 17. 11. 2010 16:54

    Pikantule :-)),dělám z vepřového masa :-).

  • ondra | 5. 3. 2008 21:11

    nejlepší jídlo.....

  • Jana Goišová | 18. 2. 2008 08:40

    Včera jsem vařila k obědu, ale místo žampionů jsem před dokončením přidala na kolečka nakrájený pórek. Moc dobré a rychlé jídlo.

  • Anonym | 5. 4. 2007 09:41

    souhlasím, je to uplně úchvatná dobrůůůůtka :)

  • gurmán | 4. 4. 2007 13:06

    nejlepší jídlo na světě

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Grilovací koření Koření - Čína Kuřecí maso Rostlinný olej Slunečnicový olej Smetana Sůl Sýr Niva Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Ořechové řezy III.

Ořechové řezy III.

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Milionová polévka

Milionová polévka

Tvarohový koláč báby Havelkové

Tvarohový koláč báby Havelkové

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

44
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
41
Lovošská topinka
Lovošská topinka
20
Porn Star Martini
Porn Star Martini
17
Americké lívance
Americké lívance
11
Bábovka z červené řepy
Bábovka z červené řepy

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Pikantní zeleninové řízečky s Hraškou
Pikantní zeleninové řízečky s Hraškou
Pikantní zelí s klobáskou
Pikantní zelí s klobáskou
Pikantní žebírka na grilu
Pikantní žebírka na grilu
Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf
Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf
Pilinové řezy
Pilinové řezy
Piña colada - koláč
Piña colada - koláč
  • Recepty.cz
  • Pikantule
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact