• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pikantule
Napište svůj komentář k receptu

Pikantule

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantule
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg kuřecí maso
    • brambory
    • sůl
    • grilovací koření
    • slunečnicový olej
    • žampiony
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks koření - čína nebo grilovací koření, kari apod.
    • 100
      g sýr niva
    • 1
      kelímek smetana

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme brambory: buďto můžeme použít přímo hotové zamražené americké brambory, které usmažíme obvyklým způsobem, anebo si tyto připravíme sami v lehčí a zdravější variantě - u nás na valašsku zvané "pečené zemáky". Krátce povaříme brambory ve slupce (ne úplně do měkka), oloupeme, nakrájíme je na plátky, osolíme posypeme grilovacím kořením a kdo má rád, může rozetřít česnek a brambory jím potřít.
2
Dáme na pekáč vymaštěný olejem a ještě nahoře jemně olejem pokapeme. Dáme péct na nejsilnější stupeň do trouby, občas můžeme promíchat. Než se mám upečou brambory, připravíme si kuřecí maso.
3
Můžeme ho mít i naložené...třeba 2 dny předem, je pak lépe nasáklé kořením.
4
Maso nakrájíme na kousky, okořeníme kořením co máme rádi (já dávám kari a grilovací koření), jemně posolíme, případně ani solit nemusíme. Takto připravené maso dáme na pánvičku a v malém množství rozpáleného oleje zprudka osmahneme, potom zhruba 3 minuty pomalu dusíme.
5
Přidáme žampiony a dusíme do měkka. Nakonec na maso rozdrobíme plísňový sýr Nivu nebo balkánský sýr a zalijeme smetanou. Teď už jen stačí dát na talíř hotové brambory a navrstvit na ně tu sýrovou dobrůtku.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 1. 8. 2011 12:51

    Dobre, dobre, zenu jsem tim potesil :) ... Sice misto Nivy jsem dal normalne Eidam ... ale i tak to nemelo chybu :) ,... priloha testoviny. Vrele doporuciji ... rychle jidlo :)

  • Radek | 1. 8. 2011 12:42

    Dobre, dobre, zenu jsem tim potesil :) ... Sice misto Nivy jsem dal normalne Eidam ... ale i tak to nemelo chybu :) ,... priloha testoviny. Vrele doporuciji ... rychle jidlo :)

  • Alčoun | 15. 12. 2010 23:17

    Tak dobré to tedy opravdu bylo :-) . Jenom bych to maso vzhledem k slané nivě téměř nesolila..

  • recepty73
    recepty73 | 17. 11. 2010 16:54

    Pikantule :-)),dělám z vepřového masa :-).

  • ondra | 5. 3. 2008 21:11

    nejlepší jídlo.....

  • Jana Goišová | 18. 2. 2008 08:40

    Včera jsem vařila k obědu, ale místo žampionů jsem před dokončením přidala na kolečka nakrájený pórek. Moc dobré a rychlé jídlo.

  • Anonym | 5. 4. 2007 09:41

    souhlasím, je to uplně úchvatná dobrůůůůtka :)

  • gurmán | 4. 4. 2007 13:06

    nejlepší jídlo na světě

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Grilovací koření Koření - Čína Kuřecí maso Rostlinný olej Slunečnicový olej Smetana Sůl Sýr Niva Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený jogurtový dort

Nepečený jogurtový dort

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

69
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
41
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
38
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
34
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Pikantní zeleninové řízečky s Hraškou
Pikantní zeleninové řízečky s Hraškou
Pikantní zelí s klobáskou
Pikantní zelí s klobáskou
Pikantní žebírka na grilu
Pikantní žebírka na grilu
Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf
Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf
Pilinové řezy
Pilinové řezy
Piña colada - koláč
Piña colada - koláč
  • Recepty.cz
  • Pikantule
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact