Maso protáhneme slaninou (polovina množství), mrkví (1 ks) a okurkami (2 ks). Opepříme a opečeme na pánvi z obou stran. Přendáme do hrnce i s vypečeným tukem. V pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm nakrájenou slaninu a zeleninu kromě okurek.
2
Přidáme do hrnce k masu, osolíme, podlijeme vodou a dusíme. Když je maso poloměkké, nastrouháme do hrnce na hrubém struhadle zbylé okurky. Dusíme do měkka a podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyndáme a rozkrájíme na plátky. Když je šťáva moc řídká, můžeme zahustit solamylem.
3
Plátky masa necháme v omáčce chvíli prohřát a můžeme podávat. Nejlepší je to s hrníčkovým knedlíkem, ale jde to i s rýží, kterou doporučuji po uvaření promíchat s kouskem másla a lžící sekané petrželky.