• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g vepřová plec nebo libová krkovice či karé, 400 -
    • 3
      lžíce sojová omáčka cca 2 -
    • pepř mletý
    • 50
      g zázvor oloupaný, čerstvě nastrouhaný
    • olej nebo sádlo
    • solamyl (bramborový škrob)
    • voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky a opepříme. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme.
2
Na rozpáleném tuku osmažíme opepřené maso za občasného promíchání dozlatova, pak přidáme zázvor a dle druhu použité sojové omáčky dvě až tři lžíce. Přilijeme vodu nebo vývar, ale jen tolik, aby se při dušení nepřipaloval zázvor se sojovou omáčkou a na mírném plameni, pod poklicí dusíme do změknutí masa, za častého dohledu a případného podlití.
3
Maso můžeme krátce podusit i v tlakovém hrnci, ale to musíme mít dobrý odhad v tom, kolik nám "odsyčí" páry během vaření, abychom nespálili sos.
4
Sos pod masem dolijeme do požadovaného množství, zahustíme troškou solamylu rozmíchaného v malém množství studené vody a necháme krátce provařit. Pokud je třeba dochutíme pepřem nebo sojovou omáčkou.
5
Podáváme s chlebem a nejlépe i se sklenicí dobře vychlazeného piva. Jako přílohu můžeme zvolit i brambory, rýži nebo gnocchi.
6
Na talíři můžeme posypat čerstvě nasekaným zázvorem nebo pokrájenou lahůdkovou cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou

Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou

Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka

Vepřové na zázvoru s hruškou - minutka

Vepřové koleno na zázvoru a česneku

Vepřové koleno na zázvoru a česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Olej Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Vepřová plec Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Zavařování hub

Zavařování hub

Zapečené brambory se žampiony

Zapečené brambory se žampiony

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

160
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
24
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Helena Růžičková (†67) by dnes slavila 89: Záhada závěti a šperky pod podlahou

Helena Růžičková (†67) by dnes slavila 89: Záhada závěti a šperky pod podlahou

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Pikantní toasty
Pikantní toasty
Pikantní vepřová játra
Pikantní vepřová játra
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou
Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou
Pikantní vepřové se smaženou rýží
Pikantní vepřové se smaženou rýží
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
  • Recepty.cz
  • Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact