pasta sambal oelek
nebo hot pepper sauce nebo tabasco
zasmážka
nabo máčený škrob
Postup přípravy receptu
1
Dva jazyky, uvařené se zeleninou, vytáhneme z vývaru, ponoříme do studené vody. Sloupneme je a nakrájíme na silnější plátky.
2
Na 50 g slaniny zpěníme jednu větší nakrájenou cibuli a 2 nakrájené stroužky česneku dorůžova.
3
Přidáme kmín, pepř, sůl a chvíli osmahneme. Zalijeme vývarem z jazyku, přidáme jazyky, na kostky nakrájenou klobásu a produsíme (asi 30 min).
4
Chceme-li hustější šťávu, zahustíme trochou zásmažky nebo rozmočeným škrobem. Přilejeme 1 dcl piva, vsypeme na kolečka nakrájený pórek, obarvíme kurkumou, dochutíme troškou pálivých přísad (podle toho, co máme doma) a povaříme už jen asi 5 minut.
5
Podáváme s vařeným či pečeným bramborem nebo s těstovinami.