• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní vepřová pečínka
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní vepřová pečínka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 17
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodná vepřová pečínka pro všechny milovníky masa. Pečená s fenyklem, muškátovým oříškem, cibulí a bobkovým listem je prostě báječná. Dejte si k ní brambory nebo třeba pečivo a uvidíte, jak si pochutnáte.

Suroviny

8 porce
    • sůl na dochucení
    • olivový olej
    • pepř mletý na dochucení
    • bobkový list několik, nejlépe čerstvý
    • 2
      kg vepřová pečeně
    • muškátový oříšek strouhaný
    • 250
      ml jablečný ocet kvalitní
    • 2
      ks červená cibule oloupaná a nakrájená nahrubo
    • 2
      lžička fenyklová semínka

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 240 °C.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a mělo křupavou kůžičku

2
Kůžičku na mase nakrojte šikmými řezy. Zakápněte olejem, potřete solí, pepřem, fenyklem a muškátovým oříškem. Maso vložte do poměrně těsného pekáčku nejprve kůží dolů, přidejte trochu olivového oleje a opékejte několik minut. Přidejte cibuli a bobkový list, zakapejte octem a snižte teplotu na 200 °C. Pečte něco přes hodinu, maso potírejte vypečenou šťávou a asi v polovině pečení obraťte kůží nahoru, aby se hezky vypekla. Pokud je málo šťávy, přilévejte trochu vody. Upečené maso vyjměte a nechte chvíli odpočívat. Ze šťávy odstraňte případný přebytečný tuk a koření a šťávu svařte asi s hrnkem vody, odškrabujte přípečky. Maso krájejte na co nejtenčí plátky.

RADA: Vepřové v hlavní roli: Recepty z panenky, bůčku i krkovice

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

Vepřová pečeně s petrželkovou krustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená cibule Fenyklová semínka Jablečný ocet Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Sůl Vepřová pečeně

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Tuňáková pomazánka s olivami

Tuňáková pomazánka s olivami

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Jadran dort

Jadran dort

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

38
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdné manýry Ewy Farny ve Varech: Zákaz focení z blízka!

Hvězdné manýry Ewy Farny ve Varech: Zákaz focení z blízka!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Pikantní telecí řízek
Pikantní telecí řízek
Pikantní toasty
Pikantní toasty
Pikantní vepřová játra
Pikantní vepřová játra
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Pikantní vepřové na zázvoru - dušené
Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou
Pikantní vepřové na zázvoru s cuketou
Pikantní vepřové se smaženou rýží
Pikantní vepřové se smaženou rýží
  • Recepty.cz
  • Pikantní vepřová pečínka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact