• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pikantní vepřová jatýrka
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní vepřová jatýrka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní vepřová jatýrka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      plátek vepřová játra 2 plátky na porci
    • 200
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks rajský protlak
    • kečup - jemný
    • pepř mletý
    • sůl
    • cukr
    • masox
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • pasta - feferonková
    • 300
      ml voda
    • světlá jíška Trocha

Postup přípravy receptu

1
Anglickou slaninu rozkrájíme na silnější, ale menší čtverečky, asi tak jako dáváme do špízů. Dáme ji opéct na pánev z obou stran, pouze na troše oleje, aby co nejvíce pustila svou šťávu. Opečené kousky slaniny vyjmeme a dáme na teplé místo. Na výpeku ze slaniny zprudka, ale krátce, tak 2 min. po každé straně opečeme lehce naklepané a pouze opepřené plátky jater. Ty taktéž vyjmeme a uložíme na teplé místo ke slanině.
2
Do výpeku po slanině a játrech dáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji opéct do zlatova, přidáme rajský protlak, kostku masoxu, 1 lžíci sojové a 1 lžíci worchestrové omáčky, asi 5 lžic kečupu a feferonkovou pastu a cukr, podle chuti. Podlejeme vodou a necháme přijít k varu, povaříme asi 10 min., potom přecedíme dáme zpět na plotnu a lehce zahustíme světlou jíškou, játra a slaninu vložíme do omáčky a necháme ještě 5-10 min. lehounce povařit. Solíme dle chuti až skoro nakonec, aby játra neztvrdla.
3
Všechny ingredience lze samozřejmě použít podle chuti, toto je základní recept, který vymyslela moje maminka, také pokud chtěla změnu, přidala do omáčky třeba houby, nebo nakládané kapie.
4
Jako příloha je výborná dušená rýže, hranolky, ale i pouze chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí jatýrka v košilce

Kuřecí jatýrka v košilce

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Novotná | 16. 1. 2009 21:19

    Dobrý den Michalo, samozřejmě bych raději použila játra telecí, jsou přeci jen jemější než hovězí a nebo taky je možné drůbeží. Jen je není potřeba příliš dlouho vařit. Tu šunku klidně dejte místo slaniny, ale až nakonec jen tak na kostičky do omáčky a taky se nemusí vařit. Jako přílohu mám nejraději dušenou rýži, ale lze to také jíst třeba s hranolky, ale to dělám méně omáčky a servíruji to jako minutku. Přeji dobrou chuť. Jana

  • Michaela Ferjani | 16. 1. 2009 11:35

    Myslíte, že by se dala slanina nahradit kuřecí uzenou šunkou a vepřová játra zaměnit za telecí nebo hovězí? Manžel nejí vepřové ani výrobky z něj, recept vypadá hrozně lákavě a ráda bych ho zkusila uvařit...Jo ještě-jakou přílohu doporučujete? Děkuji

  • Marie Kyrianová | 3. 1. 2009 20:47

    Kamile Krybusi,jezte si co chcete a nehaňte jídlo,které jste ještě neochutnal. Jídlo je skvělé a opravdu záleží na tom co si přidáte a jak to ochutíte.

  • Jana Novotná | 2. 1. 2009 18:16

    Všechny Vás zde moc zdravím, zdá se, že jsem svým receptem rozbouřila vlnu dohadování, což jsem , ale neměla v žádném případě v úmyslu. Chtěla jsem se pouze podělit s ostatními o recept, který nikde jinde nenajdete, jelikož jej opravdu vymyslela moje maminka. Mrzí mě, že tady pan Krybus již předem zavrhuje něco co ještě neochutnal, vždyť stačí pouze přidat to co chutná konkrétně každému z nás a jestliže nechci kečup, tak ho tam prostě nedám atd. Jde jen o to, že právě smícháním všech těchto chutí vznikne chuť nová a pro mě a další komu jsem to kdy uvařila naprosto skvělá. Tak pokud jsem něčím urazila Vaše chuťové buňky pane Krybusi, omlouvám se a prosím nevařte toto jídlo, nevíte totiž jak to chutná :-))

  • Kuchařka on-line | 31. 12. 2008 07:57

    Pane Krybusi, myslim, ze neni nutne se hned urazet ;-) Pro ostatni uzivatele: prosim pokracujte nikoliv komentari, ale v diskuzi k tomu urcene. Dekuji.

  • Kamil Krybus | 31. 12. 2008 07:08

    Přátelé! Pochopil jsme, že mé rady nejsou na tomto webu vítané. Slibuji, že se v budoucnu již žádné diskuze nezúčastním, abych nerušil to vaše komorní prostředí kuchařských VIP. Sbohem.

  • Lada Kovářová | 30. 12. 2008 18:38

    Tak se tak koukám, 8 komentářů a stále nic konkrétního k receptu jako takovému, už jej někdo zkusil ? Dále prosím o případné pokračování v diskuzi. Já se domnívám, že každý by měl vařit podle toho (dle toho také zvolí i množství dochucovadel v receptu), co mu a jeho blízkým chutná. Pane Krybusi, upřímně řečeno, bylo by mi zcela jedno, kdyby pokrm byl pozitivně hodnocen porotci (cizími lidmi) a byl připraven přesně dle technologických zásad s vybraným použitím koření... a moje rodina by si na něm nepochutnala. Pro většinu zdějších uživatelů je vaření zábava a radost, tak proč lpět na jakýchsi zásadách :-)

  • Kamil Krybus | 30. 12. 2008 18:23

    Vážení oponenti! Nějak si nerozumíme. Jsem nakloněn receptům, kde se výsledné chutě pokrmu dosahují vhodnou skladbou základních surovin a vhodným technologickým postupem. Kořenění jídel chce velkou dávku citu pro jednotlivé suroviny a mnohdy méně je více. A to se někdy autorům vymkne z ruky a já na to reaguji. Jitka uvádí salát z krabích tyčinek jako noblesní. Děkuji. Stejně tak byly mé recepty 2x vysílány televizi Prima v Receptáři a byly pozitivně hodnoceny odbornou porotou. Myslíte, že bych jim mohl předložit pokrm s takovým způsobem kořenění? Všechny vaše připomínky beru a neodsuzuji vás za ně. Je to váš názor a žijeme přece v demokratické společnosti, ne?

  • Kamil Krybus | 30. 12. 2008 18:21

    Vážení oponenti! Nějak si nerozumíme. Jsem nakloněn receptům, kde se výsledné chutě pokrmu dosahují vhodnou skladbou základních surovin a vhodným technologickým postupem. Kořenění jídel chce velkou dávku citu pro jednotlivé suroviny a mnohdy méně je více. A to se někdy autorům vymkne z ruky a já na to reaguji. Jitka uvádí salát z krabích tyčinek jako noblesní. Děkuji. Stejně tak byly mé recepty 2x vysílány televizi Prima v Receptáři a byly pozitivně hodnoceny odbornou porotou. Myslíte, že bych jim mohl předložit pokrm s takovým způsobem kořenění? Všechny vaše připomínky beru a neodsuzuji vás za ně. Je to váš názor a žijeme přece v demokratické společnosti, ne?

  • Olga . | 30. 12. 2008 17:52

    Jitko, Kamil dost možná klikl na NÁHODNÝ RECEPT a pak už se nemohl nevyjádřit :-), též se mi to stává, neboť (parafrázuji z jedné operetky) "Takoví jsme my, matinko":o() --- Vladane, ber to z té lepší stránky-je to bohatě nacucané alkahólem :-) -- - nepřipadá mi že by měl Kamil něco proti kečupu a worchesteru, když je minimálně v polovině svých receptů používá, ale asi má vytříbenější cit pro míru než my ostatní...:-X

  • Jitka Macháčková | 30. 12. 2008 14:53

    Milý pane Krybusi, Váš salát s krabích tyčinek je noblesní. Nechápu, proč si vybíráte recepty, které Vám chuťově nevyhovují a pak je musíte kritizovat. Vždyť je tu taková spousta dobrot, že si vybere skutečně každý podle svých chutí a stravovacích návyků. Komentáře chápu jako prostor pro publikování svých zkušeností s receptem, event. drobných rad a vylepšení.

  • Vladan M | 30. 12. 2008 12:52

    Jak může někdo dávat vzorem anglickou kuchyni (Nigela Lawson)? Však se to nedá jest - slaný pudingy z loje a podobně.:-)

  • Di - | 30. 12. 2008 08:24

    "Chemickou" bombou jsou už sama játra, to pane Krybusi nevíte? Ale přesto si je občas ráda dám. Kromě toho nikdo čtenáře nenavádí, aby ochucovadla předávkovávali (množství není uvedeno), to přece závisí na každém jednotlivci, který si jídlo uvaří, kolik si čeho přidá. Znám spoustu jídel, kde se dává větší množství různých ochucovadel a přesto je výsledná chuť báječná. Jen se to zkrátka musí umět. Každý má přece svůj vkus a svoji chuť a když někdo je proti kečupu a worchesteru (to už jsme si přečetli od pana Krybuse asi 100x), nemusíme snad tyto pochutiny zavrhnout všichni, nebo ano?

  • Kamil Krybus | 29. 12. 2008 23:00

    Pane Kovář, nepatřím mezi hypochondry zdravé výživy. Pravda je, že salámy nekupuji. Důvod spočívá v totální nekvalitě českých velkovýrobců. Mým příspěvkem jsem chtěl upozornit na to, že tím, že předávkuji ochucovadla (protlak, kečup, sojovka, worcester, masox, pepř, feferonky) a to je v tomto receptu evidentní, nedosáhnu "pikantní" chutě, jak hlásá název pokrmu, ale chutě "překořeněné", kterou pak musím zmírnit naředěním vodou. Např. Nigela Lawson při ochucování pokrmů používá ve většině případů kombinací tří druhů ochucovadel. A stačí to.

  • Kuchařka on-line | 28. 12. 2008 15:35

    Nevim, ale nikde nevidim napsane, ze se jedna o prirodni veprova jatra. Je to sice vas nazor, ale nevidim nic spatneho na pouziti kecupu a worchesterove omacky. Vy asi nenakupujete v obchode a jite pouze prirodni veci, vidte? To byste si nemohl kvuli chemicke bombe koupit v obchode ani salam. Zdenek Kovar, Recepty.cz

  • Kamil Krybus | 28. 12. 2008 14:51

    Omluvte mě, ale nemohu se nevyjádřit. Další chemická bomba - kečup, masox, worchester, sojovka! Tím přebijete tu jemnou chuť jater. Kečup ne. Přece musí stačit protlak ochucený třtinovým cukrem, sojovka ano, vývar z kostí místo masoxu a worchesteru.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Cukr Kečup - jemný Masox Pasta - feferonková Pepř mletý Rajský protlak Sojová omáčka Sůl Světlá jíška Vepřová játra Voda Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Ostrá papriková krémová polévka

Ostrá papriková krémová polévka

Harlekýn

Harlekýn

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

79
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
63
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
56
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
49
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
39
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Pikantní vepřová jatýrka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact