Dobrý den Michalo, samozřejmě bych raději použila játra telecí, jsou přeci jen jemější než hovězí a nebo taky je možné drůbeží. Jen je není potřeba příliš dlouho vařit. Tu šunku klidně dejte místo slaniny, ale až nakonec jen tak na kostičky do omáčky a taky se nemusí vařit. Jako přílohu mám nejraději dušenou rýži, ale lze to také jíst třeba s hranolky, ale to dělám méně omáčky a servíruji to jako minutku. Přeji dobrou chuť. Jana
Myslíte, že by se dala slanina nahradit kuřecí uzenou šunkou a vepřová játra zaměnit za telecí nebo hovězí? Manžel nejí vepřové ani výrobky z něj, recept vypadá hrozně lákavě a ráda bych ho zkusila uvařit...Jo ještě-jakou přílohu doporučujete? Děkuji
Kamile Krybusi,jezte si co chcete a nehaňte jídlo,které jste ještě neochutnal. Jídlo je skvělé a opravdu záleží na tom co si přidáte a jak to ochutíte.
Všechny Vás zde moc zdravím, zdá se, že jsem svým receptem rozbouřila vlnu dohadování, což jsem , ale neměla v žádném případě v úmyslu. Chtěla jsem se pouze podělit s ostatními o recept, který nikde jinde nenajdete, jelikož jej opravdu vymyslela moje maminka. Mrzí mě, že tady pan Krybus již předem zavrhuje něco co ještě neochutnal, vždyť stačí pouze přidat to co chutná konkrétně každému z nás a jestliže nechci kečup, tak ho tam prostě nedám atd. Jde jen o to, že právě smícháním všech těchto chutí vznikne chuť nová a pro mě a další komu jsem to kdy uvařila naprosto skvělá. Tak pokud jsem něčím urazila Vaše chuťové buňky pane Krybusi, omlouvám se a prosím nevařte toto jídlo, nevíte totiž jak to chutná :-))
Pane Krybusi, myslim, ze neni nutne se hned urazet ;-) Pro ostatni uzivatele: prosim pokracujte nikoliv komentari, ale v diskuzi k tomu urcene. Dekuji.
Přátelé! Pochopil jsme, že mé rady nejsou na tomto webu vítané. Slibuji, že se v budoucnu již žádné diskuze nezúčastním, abych nerušil to vaše komorní prostředí kuchařských VIP. Sbohem.
Tak se tak koukám, 8 komentářů a stále nic konkrétního k receptu jako takovému, už jej někdo zkusil ? Dále prosím o případné pokračování v diskuzi. Já se domnívám, že každý by měl vařit podle toho (dle toho také zvolí i množství dochucovadel v receptu), co mu a jeho blízkým chutná. Pane Krybusi, upřímně řečeno, bylo by mi zcela jedno, kdyby pokrm byl pozitivně hodnocen porotci (cizími lidmi) a byl připraven přesně dle technologických zásad s vybraným použitím koření... a moje rodina by si na něm nepochutnala. Pro většinu zdějších uživatelů je vaření zábava a radost, tak proč lpět na jakýchsi zásadách :-)
Vážení oponenti! Nějak si nerozumíme. Jsem nakloněn receptům, kde se výsledné chutě pokrmu dosahují vhodnou skladbou základních surovin a vhodným technologickým postupem. Kořenění jídel chce velkou dávku citu pro jednotlivé suroviny a mnohdy méně je více. A to se někdy autorům vymkne z ruky a já na to reaguji. Jitka uvádí salát z krabích tyčinek jako noblesní. Děkuji. Stejně tak byly mé recepty 2x vysílány televizi Prima v Receptáři a byly pozitivně hodnoceny odbornou porotou. Myslíte, že bych jim mohl předložit pokrm s takovým způsobem kořenění? Všechny vaše připomínky beru a neodsuzuji vás za ně. Je to váš názor a žijeme přece v demokratické společnosti, ne?
Vážení oponenti! Nějak si nerozumíme. Jsem nakloněn receptům, kde se výsledné chutě pokrmu dosahují vhodnou skladbou základních surovin a vhodným technologickým postupem. Kořenění jídel chce velkou dávku citu pro jednotlivé suroviny a mnohdy méně je více. A to se někdy autorům vymkne z ruky a já na to reaguji. Jitka uvádí salát z krabích tyčinek jako noblesní. Děkuji. Stejně tak byly mé recepty 2x vysílány televizi Prima v Receptáři a byly pozitivně hodnoceny odbornou porotou. Myslíte, že bych jim mohl předložit pokrm s takovým způsobem kořenění? Všechny vaše připomínky beru a neodsuzuji vás za ně. Je to váš názor a žijeme přece v demokratické společnosti, ne?
Jitko, Kamil dost možná klikl na NÁHODNÝ RECEPT a pak už se nemohl nevyjádřit :-), též se mi to stává, neboť (parafrázuji z jedné operetky) "Takoví jsme my, matinko":o() --- Vladane, ber to z té lepší stránky-je to bohatě nacucané alkahólem :-) -- - nepřipadá mi že by měl Kamil něco proti kečupu a worchesteru, když je minimálně v polovině svých receptů používá, ale asi má vytříbenější cit pro míru než my ostatní...:-X
Milý pane Krybusi, Váš salát s krabích tyčinek je noblesní. Nechápu, proč si vybíráte recepty, které Vám chuťově nevyhovují a pak je musíte kritizovat. Vždyť je tu taková spousta dobrot, že si vybere skutečně každý podle svých chutí a stravovacích návyků. Komentáře chápu jako prostor pro publikování svých zkušeností s receptem, event. drobných rad a vylepšení.
Jak může někdo dávat vzorem anglickou kuchyni (Nigela Lawson)? Však se to nedá jest - slaný pudingy z loje a podobně.:-)
"Chemickou" bombou jsou už sama játra, to pane Krybusi nevíte? Ale přesto si je občas ráda dám. Kromě toho nikdo čtenáře nenavádí, aby ochucovadla předávkovávali (množství není uvedeno), to přece závisí na každém jednotlivci, který si jídlo uvaří, kolik si čeho přidá. Znám spoustu jídel, kde se dává větší množství různých ochucovadel a přesto je výsledná chuť báječná. Jen se to zkrátka musí umět. Každý má přece svůj vkus a svoji chuť a když někdo je proti kečupu a worchesteru (to už jsme si přečetli od pana Krybuse asi 100x), nemusíme snad tyto pochutiny zavrhnout všichni, nebo ano?
Pane Kovář, nepatřím mezi hypochondry zdravé výživy. Pravda je, že salámy nekupuji. Důvod spočívá v totální nekvalitě českých velkovýrobců. Mým příspěvkem jsem chtěl upozornit na to, že tím, že předávkuji ochucovadla (protlak, kečup, sojovka, worcester, masox, pepř, feferonky) a to je v tomto receptu evidentní, nedosáhnu "pikantní" chutě, jak hlásá název pokrmu, ale chutě "překořeněné", kterou pak musím zmírnit naředěním vodou. Např. Nigela Lawson při ochucování pokrmů používá ve většině případů kombinací tří druhů ochucovadel. A stačí to.
Nevim, ale nikde nevidim napsane, ze se jedna o prirodni veprova jatra. Je to sice vas nazor, ale nevidim nic spatneho na pouziti kecupu a worchesterove omacky. Vy asi nenakupujete v obchode a jite pouze prirodni veci, vidte? To byste si nemohl kvuli chemicke bombe koupit v obchode ani salam. Zdenek Kovar, Recepty.cz
Omluvte mě, ale nemohu se nevyjádřit. Další chemická bomba - kečup, masox, worchester, sojovka! Tím přebijete tu jemnou chuť jater. Kečup ne. Přece musí stačit protlak ochucený třtinovým cukrem, sojovka ano, vývar z kostí místo masoxu a worchesteru.