• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní vepřová jatýrka
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní vepřová jatýrka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní vepřová jatýrka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      plátek vepřová játra 2 plátky na porci
    • 200
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks rajský protlak
    • kečup - jemný
    • pepř mletý
    • sůl
    • cukr
    • masox
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • pasta - feferonková
    • 300
      ml voda
    • světlá jíška Trocha

Postup přípravy receptu

1
Anglickou slaninu rozkrájíme na silnější, ale menší čtverečky, asi tak jako dáváme do špízů. Dáme ji opéct na pánev z obou stran, pouze na troše oleje, aby co nejvíce pustila svou šťávu. Opečené kousky slaniny vyjmeme a dáme na teplé místo. Na výpeku ze slaniny zprudka, ale krátce, tak 2 min. po každé straně opečeme lehce naklepané a pouze opepřené plátky jater. Ty taktéž vyjmeme a uložíme na teplé místo ke slanině.
2
Do výpeku po slanině a játrech dáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji opéct do zlatova, přidáme rajský protlak, kostku masoxu, 1 lžíci sojové a 1 lžíci worchestrové omáčky, asi 5 lžic kečupu a feferonkovou pastu a cukr, podle chuti. Podlejeme vodou a necháme přijít k varu, povaříme asi 10 min., potom přecedíme dáme zpět na plotnu a lehce zahustíme světlou jíškou, játra a slaninu vložíme do omáčky a necháme ještě 5-10 min. lehounce povařit. Solíme dle chuti až skoro nakonec, aby játra neztvrdla.
3
Všechny ingredience lze samozřejmě použít podle chuti, toto je základní recept, který vymyslela moje maminka, také pokud chtěla změnu, přidala do omáčky třeba houby, nebo nakládané kapie.
4
Jako příloha je výborná dušená rýže, hranolky, ale i pouze chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí jatýrka v košilce

Kuřecí jatýrka v košilce

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Novotná | 16. 1. 2009 21:19

    Dobrý den Michalo, samozřejmě bych raději použila játra telecí, jsou přeci jen jemější než hovězí a nebo taky je možné drůbeží. Jen je není potřeba příliš dlouho vařit. Tu šunku klidně dejte místo slaniny, ale až nakonec jen tak na kostičky do omáčky a taky se nemusí vařit. Jako přílohu mám nejraději dušenou rýži, ale lze to také jíst třeba s hranolky, ale to dělám méně omáčky a servíruji to jako minutku. Přeji dobrou chuť. Jana

  • Michaela Ferjani | 16. 1. 2009 11:35

    Myslíte, že by se dala slanina nahradit kuřecí uzenou šunkou a vepřová játra zaměnit za telecí nebo hovězí? Manžel nejí vepřové ani výrobky z něj, recept vypadá hrozně lákavě a ráda bych ho zkusila uvařit...Jo ještě-jakou přílohu doporučujete? Děkuji

  • Marie Kyrianová | 3. 1. 2009 20:47

    Kamile Krybusi,jezte si co chcete a nehaňte jídlo,které jste ještě neochutnal. Jídlo je skvělé a opravdu záleží na tom co si přidáte a jak to ochutíte.

  • Jana Novotná | 2. 1. 2009 18:16

    Všechny Vás zde moc zdravím, zdá se, že jsem svým receptem rozbouřila vlnu dohadování, což jsem , ale neměla v žádném případě v úmyslu. Chtěla jsem se pouze podělit s ostatními o recept, který nikde jinde nenajdete, jelikož jej opravdu vymyslela moje maminka. Mrzí mě, že tady pan Krybus již předem zavrhuje něco co ještě neochutnal, vždyť stačí pouze přidat to co chutná konkrétně každému z nás a jestliže nechci kečup, tak ho tam prostě nedám atd. Jde jen o to, že právě smícháním všech těchto chutí vznikne chuť nová a pro mě a další komu jsem to kdy uvařila naprosto skvělá. Tak pokud jsem něčím urazila Vaše chuťové buňky pane Krybusi, omlouvám se a prosím nevařte toto jídlo, nevíte totiž jak to chutná :-))

  • Kuchařka on-line | 31. 12. 2008 07:57

    Pane Krybusi, myslim, ze neni nutne se hned urazet ;-) Pro ostatni uzivatele: prosim pokracujte nikoliv komentari, ale v diskuzi k tomu urcene. Dekuji.

  • Kamil Krybus | 31. 12. 2008 07:08

    Přátelé! Pochopil jsme, že mé rady nejsou na tomto webu vítané. Slibuji, že se v budoucnu již žádné diskuze nezúčastním, abych nerušil to vaše komorní prostředí kuchařských VIP. Sbohem.

  • Lada Kovářová | 30. 12. 2008 18:38

    Tak se tak koukám, 8 komentářů a stále nic konkrétního k receptu jako takovému, už jej někdo zkusil ? Dále prosím o případné pokračování v diskuzi. Já se domnívám, že každý by měl vařit podle toho (dle toho také zvolí i množství dochucovadel v receptu), co mu a jeho blízkým chutná. Pane Krybusi, upřímně řečeno, bylo by mi zcela jedno, kdyby pokrm byl pozitivně hodnocen porotci (cizími lidmi) a byl připraven přesně dle technologických zásad s vybraným použitím koření... a moje rodina by si na něm nepochutnala. Pro většinu zdějších uživatelů je vaření zábava a radost, tak proč lpět na jakýchsi zásadách :-)

  • Kamil Krybus | 30. 12. 2008 18:23

    Vážení oponenti! Nějak si nerozumíme. Jsem nakloněn receptům, kde se výsledné chutě pokrmu dosahují vhodnou skladbou základních surovin a vhodným technologickým postupem. Kořenění jídel chce velkou dávku citu pro jednotlivé suroviny a mnohdy méně je více. A to se někdy autorům vymkne z ruky a já na to reaguji. Jitka uvádí salát z krabích tyčinek jako noblesní. Děkuji. Stejně tak byly mé recepty 2x vysílány televizi Prima v Receptáři a byly pozitivně hodnoceny odbornou porotou. Myslíte, že bych jim mohl předložit pokrm s takovým způsobem kořenění? Všechny vaše připomínky beru a neodsuzuji vás za ně. Je to váš názor a žijeme přece v demokratické společnosti, ne?

  • Kamil Krybus | 30. 12. 2008 18:21

    Vážení oponenti! Nějak si nerozumíme. Jsem nakloněn receptům, kde se výsledné chutě pokrmu dosahují vhodnou skladbou základních surovin a vhodným technologickým postupem. Kořenění jídel chce velkou dávku citu pro jednotlivé suroviny a mnohdy méně je více. A to se někdy autorům vymkne z ruky a já na to reaguji. Jitka uvádí salát z krabích tyčinek jako noblesní. Děkuji. Stejně tak byly mé recepty 2x vysílány televizi Prima v Receptáři a byly pozitivně hodnoceny odbornou porotou. Myslíte, že bych jim mohl předložit pokrm s takovým způsobem kořenění? Všechny vaše připomínky beru a neodsuzuji vás za ně. Je to váš názor a žijeme přece v demokratické společnosti, ne?

  • Olga . | 30. 12. 2008 17:52

    Jitko, Kamil dost možná klikl na NÁHODNÝ RECEPT a pak už se nemohl nevyjádřit :-), též se mi to stává, neboť (parafrázuji z jedné operetky) "Takoví jsme my, matinko":o() --- Vladane, ber to z té lepší stránky-je to bohatě nacucané alkahólem :-) -- - nepřipadá mi že by měl Kamil něco proti kečupu a worchesteru, když je minimálně v polovině svých receptů používá, ale asi má vytříbenější cit pro míru než my ostatní...:-X

  • Jitka Macháčková | 30. 12. 2008 14:53

    Milý pane Krybusi, Váš salát s krabích tyčinek je noblesní. Nechápu, proč si vybíráte recepty, které Vám chuťově nevyhovují a pak je musíte kritizovat. Vždyť je tu taková spousta dobrot, že si vybere skutečně každý podle svých chutí a stravovacích návyků. Komentáře chápu jako prostor pro publikování svých zkušeností s receptem, event. drobných rad a vylepšení.

  • Vladan M | 30. 12. 2008 12:52

    Jak může někdo dávat vzorem anglickou kuchyni (Nigela Lawson)? Však se to nedá jest - slaný pudingy z loje a podobně.:-)

  • Di - | 30. 12. 2008 08:24

    "Chemickou" bombou jsou už sama játra, to pane Krybusi nevíte? Ale přesto si je občas ráda dám. Kromě toho nikdo čtenáře nenavádí, aby ochucovadla předávkovávali (množství není uvedeno), to přece závisí na každém jednotlivci, který si jídlo uvaří, kolik si čeho přidá. Znám spoustu jídel, kde se dává větší množství různých ochucovadel a přesto je výsledná chuť báječná. Jen se to zkrátka musí umět. Každý má přece svůj vkus a svoji chuť a když někdo je proti kečupu a worchesteru (to už jsme si přečetli od pana Krybuse asi 100x), nemusíme snad tyto pochutiny zavrhnout všichni, nebo ano?

  • Kamil Krybus | 29. 12. 2008 23:00

    Pane Kovář, nepatřím mezi hypochondry zdravé výživy. Pravda je, že salámy nekupuji. Důvod spočívá v totální nekvalitě českých velkovýrobců. Mým příspěvkem jsem chtěl upozornit na to, že tím, že předávkuji ochucovadla (protlak, kečup, sojovka, worcester, masox, pepř, feferonky) a to je v tomto receptu evidentní, nedosáhnu "pikantní" chutě, jak hlásá název pokrmu, ale chutě "překořeněné", kterou pak musím zmírnit naředěním vodou. Např. Nigela Lawson při ochucování pokrmů používá ve většině případů kombinací tří druhů ochucovadel. A stačí to.

  • Kuchařka on-line | 28. 12. 2008 15:35

    Nevim, ale nikde nevidim napsane, ze se jedna o prirodni veprova jatra. Je to sice vas nazor, ale nevidim nic spatneho na pouziti kecupu a worchesterove omacky. Vy asi nenakupujete v obchode a jite pouze prirodni veci, vidte? To byste si nemohl kvuli chemicke bombe koupit v obchode ani salam. Zdenek Kovar, Recepty.cz

  • Kamil Krybus | 28. 12. 2008 14:51

    Omluvte mě, ale nemohu se nevyjádřit. Další chemická bomba - kečup, masox, worchester, sojovka! Tím přebijete tu jemnou chuť jater. Kečup ne. Přece musí stačit protlak ochucený třtinovým cukrem, sojovka ano, vývar z kostí místo masoxu a worchesteru.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Cukr Kečup - jemný Masox Pasta - feferonková Pepř mletý Rajský protlak Sojová omáčka Sůl Světlá jíška Vepřová játra Voda Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Pizza – Langoše

Pizza – Langoše

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Salámová pomazánka III.

Salámová pomazánka III.

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

61
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
33
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
33
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
31
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
31
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Pikantní vepřová jatýrka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact