Postup je jednoduchý. Vuřty oloupeme, nakrájíme na kolečka, cibuli taktéž a společně s beraními rohy a ostrými papričkami klademe do sklenice.
2
Lák: vaříme ocet a vodu (v poměru podle chuti) přidáme po troškách koření a necháme projít varem, následně přidáme trochu láku z beraních rohů a papriček (dodá pikantní chuť) a ještě teplým lákem přelijeme připravené vuřty (rychleji se nasají a tím rychleji je pak můžete sníst).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva K.
|12. 8. 2009 16:56
Pavli to je přesně ten lák, který jsem na utopence hledala :) Moc děkuji, je prostě tak akorát :)
pavlina prochazkova
|1. 3. 2009 02:29
Sice nevím, zda se trefím přesně autorovi do chuti, ale já osobně dělám nálev z 1 litra vody + 3/4 litra octa, 2 lžičky cukru a lžička soli, 1 větší bobkový list, 6kuliček Nového koření a 10 kuliček celého černého pepře. Takto naložené buřty (či karbnátky) u nás mají vždy velký úspěch. Tak snad se autor nebude zlobit a vy, paní Sylvo, budete snad spokojena.
Sylva P.
|26. 2. 2009 13:31
Nešlo by to trochu podrobněji? Kolik vody a octa. Takhle to pěkně zprasím.