Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Do zářezu vložíme feferonku a nakrájenou okurku. Do čisté zavařovací lahve vyrovnáme špekáčky a prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli. Do každé lahve přidáme 2 celé stroužky česneku. Zalijeme lákem a zavíčkujeme.
2
//**Příprava láku:**// Vodu svaříme s octem, přidáme koření, 1/3 cibule, sůl, 1/3 feferonek. Vše povaříme 10 minut a odstavíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Šimi
|18. 8. 2005 03:47
Tak na doporučení známého jsem přidal do utopenců i česnek a výsledek mě, jak jsem předpokládal, zklamal. Podle mého názoru se česnek a ocet chuťově tlučou. Takže jsem ho po týdnu vyndal, dolil octem a teď mám utopence podle mého gusta
Lada Kovářová
|7. 6. 2005 21:37
Milý anonymové, poměr vody a octa je nejlépe určit dle vlastní chuti. Co se jednomu zdá příliš kyselé je pro druhého tak akorát, takže přesný poměr si nejlépe zvolí každý sám.
Anonym
|7. 6. 2005 19:38
přesne tak, ale toho se tady asi nedočkáme!
Anonym
|5. 5. 2005 14:29
u tohoto receptu ale chybí poměr vody a octa
Josef Novak
|15. 12. 2004 02:29
Utopenci na kterykoliv zpusob jsou proste vynikajici a neprekonatelni!...