• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pikantní "thajské" maso se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní "thajské" maso se zeleninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní "thajské" maso se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová plec
    • cibule
    • olej
    • slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika
    • cuketa
    • rajčata
    • staročeské koření
    • thajská grilovací omáčka
    • olivy nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, posolíme, popepříme, a "vymácháme" je v misce s olejem, okořeníme staročeským kořením (nemusí být, staročeské koření je moje oblíbené, takže ho strkám do všeho).
2
Na oleji opečeme a přesuneme do pekáčku, ne příliš velkého, akorát na množství masa, které připravujeme, který jsme vyložili slaninou a kolečky cibule.
3
Maso poté "pošmajchlujeme" thajskou grilovací omáčkou (v každém supermarketu v oddělení s asijskými surovinami nebo dippy, stojí asi 50 Kč).
4
Kdo má rád ostřejší jídla, omáčkou nemusí šetřit. Poté maso pečeme v troubě a během pečení obracíme, aby maso bylo pěkně červené a měkké.
5
Pokud je potřeba, přiléváme mírně vodu. Asi 10 min. před dopečením si nakrájíme zeleninu: rajčata na půlky, papriky na čtvrtky, cuketu asi na cm silné plátky (i se slupkou), olivy necháme celé. Zeleninu poklademe na maso, lehce pokapeme thajskou omáčkou a dopečeme.
6
Pozor, zelenina nesmí být rozblemcaná. Opravdu stačí 10 minut.
7
Příloha: vařené brambory.
8
Chutná to výborně i za studena z chlebem, který namáčíme ve šťávě, která pustí z masa a zeleniny, a chutě se neuvěřitelně prolnou.
9
V létě na tento způsob grilujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Thajské kari

Thajské kari

Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi

Zelené thajské karí s krevetami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Žaneta | 7. 1. 2008 13:23

    Pane Karle! PROMIŇTE! Přepsala jsem se, omlouvám se. Komentář patřil jen a jen Kamilovi. Kamil, Karel, obě jména od "K", to se občas stane mě, které není dáno shůry. Takže ještě jednou, OMLOUVÁM SE, doufám, že virtuální omluva postačí, a to nemyslím nijak pejorativně.

  • Karel Karel | 6. 1. 2008 17:19

    Když nechápete, tak si ve svém komentáři v třetí větě od konce, prosím, velmi pozorně přečtěte, koho jste oslovila. Pak se asi přestanete divit, tedy aspoň v to doufám.

  • Žaneta | 6. 1. 2008 10:31

    Ten komentář patřil Kamilovi Krybusovi, ne Karlovi Karlovi. Nechápu vaše rozčilování.

  • Karel Karel | 4. 1. 2008 14:51

    Je mi víc než jasné, že s Vaším receptem, je to jako s ruskými vejci, burgundským gulášem atp..Jestli někdo něco nepochopil a neumí číst mezi řádky a nepozná nadsázku, pak to rozhodně paní Žaneto nejsem já, ale každý dobrý skutek (tím mám na mysli, že jsem Váš recept obhajoval) musí být po zásluze potrestán . takže co se toho důvtipu týče, "zameťte" si, prosím, napřed před svým prahem... no komu není shůry dáno v apatice nekoupí, ale i tak doufám, že se Vám konečně rozsvítí a uznáte, že jste v tomto případě šlápla vedle

  • Lída* | 3. 1. 2008 11:16

    Žaneto recept není vůbec špatný, co nevidět vyzkouším a když se někomu nelíbí tak ať ho nevaří !Zdravím :-)

  • Žaneta, autorka rcpt | 2. 1. 2008 16:58

    Óó, to mě tady Kamil Krybus pěkně propral. Kamile Krybusi, omlouvám se Vám hluboce za tento můj neumělý recept, který jsem vymylela z toho, co dům zrovna dal (vzhledem k tomu, že přijela neohlášená návštěva, a chleba z máslem jim servírovat, to po mě opravdu nechtějte). Takže vzásadě za prznění thajské kuchyně může má neohlášená návštěva :-)))). Jaká pravidla při vytváření pokrmů? Kolik světových šéfkuchařů si zakládá na své fantazii?? Jistá pravidla by se měla dodržet snad u jídel typu Svíčková. p.s.Ty uvozovky v nadpisu opravdu mají své opodstatnění, ten recept je stejně thajský, jako americký původ písně Škoda lásky. Ale to, kromě Vás pane Karle, každý pochopil. A mimochodem, tenhle recept zažil mnoho repríz, a sklidil jen ty nejlepší ovace. Právě proto jsem se o něj podělila s ostatními.

  • Karel Karel | 25. 12. 2007 15:14

    Lusindo, když narazíte na některé Kamilovi komentáře, tak Vám přijde, že snad ani nestál u plotny, když by guláš zahustil do zlatova zasmaženou hladkou moukou (vrchol barbaství), klobásy v něm rozvařil (sýr snad i na jednodtlivé molekuly - viz jeho komentář na Dědkův(pivní guláš) na burgundský způsob). Pak je na místě otázka, co tím chtěl básník říct?, a také proč? Asi by udělal lépe, kdyby mlčel. A osobně, aniž bych meditoval nad nesmrtelností chrousta, tuto "thajskou" pochoutku vyzkouším.

  • Kamil Krybus | 22. 12. 2007 14:12

    No jen to, že tam není skoro nic, co by bylo typické pro thajskou kuchyni, snad jen ta omáčka. Tato kuchyně používá málo masa, o slanině nevědí nic a zbytek je v tom dřívějším komentáři. Dále lbych chtěl poprosit o dodržování jistých pravidel při vytváření názvů pokrmů.

  • Lusinda | 21. 12. 2007 19:35

    Kamile, autor-ka dal-a uvozovky,můžete prosím specifikovat,co jste chtěl komentářem říci?

  • Kamil Krybus | 21. 12. 2007 19:09

    Ty uvozovky jsou na místě. Thajská kuchyně jako směsice čínsko-indicko-anglicko-francouzkých kuchyní a patří mezi nejvyhlášenější na světě. Sice nezná ani olivy, ani brambory, ani cukety atd. Tím ale neříkám, že by recept nebyl chutný. To prostě taková směska s thajskou omáčkou.

  • Jarča | 18. 12. 2007 10:47

    sůl, pepř je 2x

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Olej Olivy Paprika Pepř mletý Rajčata Slanina Staročeské koření Sůl Thajská grilovací omáčka Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

71
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
62
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
42
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně a kila poletí dolů
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně a kila…
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
AHA.cz Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Farma Česko se vrací a představuje účastníky: Mary z Bachelora, převoznice výbušnin i MMA zápasník!

Farma Česko se vrací a představuje účastníky: Mary z Bachelora, převoznice výbušnin i MMA zápasník!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

  • Recepty.cz
  • Pikantní "thajské" maso se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact