• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pikantní "thajské" maso se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní "thajské" maso se zeleninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní "thajské" maso se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová plec
    • cibule
    • olej
    • slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika
    • cuketa
    • rajčata
    • staročeské koření
    • thajská grilovací omáčka
    • olivy nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, posolíme, popepříme, a "vymácháme" je v misce s olejem, okořeníme staročeským kořením (nemusí být, staročeské koření je moje oblíbené, takže ho strkám do všeho).
2
Na oleji opečeme a přesuneme do pekáčku, ne příliš velkého, akorát na množství masa, které připravujeme, který jsme vyložili slaninou a kolečky cibule.
3
Maso poté "pošmajchlujeme" thajskou grilovací omáčkou (v každém supermarketu v oddělení s asijskými surovinami nebo dippy, stojí asi 50 Kč).
4
Kdo má rád ostřejší jídla, omáčkou nemusí šetřit. Poté maso pečeme v troubě a během pečení obracíme, aby maso bylo pěkně červené a měkké.
5
Pokud je potřeba, přiléváme mírně vodu. Asi 10 min. před dopečením si nakrájíme zeleninu: rajčata na půlky, papriky na čtvrtky, cuketu asi na cm silné plátky (i se slupkou), olivy necháme celé. Zeleninu poklademe na maso, lehce pokapeme thajskou omáčkou a dopečeme.
6
Pozor, zelenina nesmí být rozblemcaná. Opravdu stačí 10 minut.
7
Příloha: vařené brambory.
8
Chutná to výborně i za studena z chlebem, který namáčíme ve šťávě, která pustí z masa a zeleniny, a chutě se neuvěřitelně prolnou.
9
V létě na tento způsob grilujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Thajské kari

Thajské kari

Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

Zelené thajské karí s krevetami a udon nudlemi

Zelené thajské karí s krevetami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Žaneta | 7. 1. 2008 13:23

    Pane Karle! PROMIŇTE! Přepsala jsem se, omlouvám se. Komentář patřil jen a jen Kamilovi. Kamil, Karel, obě jména od "K", to se občas stane mě, které není dáno shůry. Takže ještě jednou, OMLOUVÁM SE, doufám, že virtuální omluva postačí, a to nemyslím nijak pejorativně.

  • Karel Karel | 6. 1. 2008 17:19

    Když nechápete, tak si ve svém komentáři v třetí větě od konce, prosím, velmi pozorně přečtěte, koho jste oslovila. Pak se asi přestanete divit, tedy aspoň v to doufám.

  • Žaneta | 6. 1. 2008 10:31

    Ten komentář patřil Kamilovi Krybusovi, ne Karlovi Karlovi. Nechápu vaše rozčilování.

  • Karel Karel | 4. 1. 2008 14:51

    Je mi víc než jasné, že s Vaším receptem, je to jako s ruskými vejci, burgundským gulášem atp..Jestli někdo něco nepochopil a neumí číst mezi řádky a nepozná nadsázku, pak to rozhodně paní Žaneto nejsem já, ale každý dobrý skutek (tím mám na mysli, že jsem Váš recept obhajoval) musí být po zásluze potrestán . takže co se toho důvtipu týče, "zameťte" si, prosím, napřed před svým prahem... no komu není shůry dáno v apatice nekoupí, ale i tak doufám, že se Vám konečně rozsvítí a uznáte, že jste v tomto případě šlápla vedle

  • Lída* | 3. 1. 2008 11:16

    Žaneto recept není vůbec špatný, co nevidět vyzkouším a když se někomu nelíbí tak ať ho nevaří !Zdravím :-)

  • Žaneta, autorka rcpt | 2. 1. 2008 16:58

    Óó, to mě tady Kamil Krybus pěkně propral. Kamile Krybusi, omlouvám se Vám hluboce za tento můj neumělý recept, který jsem vymylela z toho, co dům zrovna dal (vzhledem k tomu, že přijela neohlášená návštěva, a chleba z máslem jim servírovat, to po mě opravdu nechtějte). Takže vzásadě za prznění thajské kuchyně může má neohlášená návštěva :-)))). Jaká pravidla při vytváření pokrmů? Kolik světových šéfkuchařů si zakládá na své fantazii?? Jistá pravidla by se měla dodržet snad u jídel typu Svíčková. p.s.Ty uvozovky v nadpisu opravdu mají své opodstatnění, ten recept je stejně thajský, jako americký původ písně Škoda lásky. Ale to, kromě Vás pane Karle, každý pochopil. A mimochodem, tenhle recept zažil mnoho repríz, a sklidil jen ty nejlepší ovace. Právě proto jsem se o něj podělila s ostatními.

  • Karel Karel | 25. 12. 2007 15:14

    Lusindo, když narazíte na některé Kamilovi komentáře, tak Vám přijde, že snad ani nestál u plotny, když by guláš zahustil do zlatova zasmaženou hladkou moukou (vrchol barbaství), klobásy v něm rozvařil (sýr snad i na jednodtlivé molekuly - viz jeho komentář na Dědkův(pivní guláš) na burgundský způsob). Pak je na místě otázka, co tím chtěl básník říct?, a také proč? Asi by udělal lépe, kdyby mlčel. A osobně, aniž bych meditoval nad nesmrtelností chrousta, tuto "thajskou" pochoutku vyzkouším.

  • Kamil Krybus | 22. 12. 2007 14:12

    No jen to, že tam není skoro nic, co by bylo typické pro thajskou kuchyni, snad jen ta omáčka. Tato kuchyně používá málo masa, o slanině nevědí nic a zbytek je v tom dřívějším komentáři. Dále lbych chtěl poprosit o dodržování jistých pravidel při vytváření názvů pokrmů.

  • Lusinda | 21. 12. 2007 19:35

    Kamile, autor-ka dal-a uvozovky,můžete prosím specifikovat,co jste chtěl komentářem říci?

  • Kamil Krybus | 21. 12. 2007 19:09

    Ty uvozovky jsou na místě. Thajská kuchyně jako směsice čínsko-indicko-anglicko-francouzkých kuchyní a patří mezi nejvyhlášenější na světě. Sice nezná ani olivy, ani brambory, ani cukety atd. Tím ale neříkám, že by recept nebyl chutný. To prostě taková směska s thajskou omáčkou.

  • Jarča | 18. 12. 2007 10:47

    sůl, pepř je 2x

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Olej Olivy Paprika Pepř mletý Rajčata Slanina Staročeské koření Sůl Thajská grilovací omáčka Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Sýrový nákyp II.

Sýrový nákyp II.

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Cibulové vepřové - minutka

Cibulové vepřové - minutka

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

47
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Babiččin houskový knedlík
Babiččin houskový knedlík
30
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
České buchty
České buchty

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Komplikace s festivalem Mezi ploty: Kapela Mydy odmítla vystoupit! Kvůli čemu?

Komplikace s festivalem Mezi ploty: Kapela Mydy odmítla vystoupit! Kvůli čemu?

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

  • Recepty.cz
  • Pikantní "thajské" maso se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact