• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

autor: majlika3
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 166
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrst sójové klíčky
    • 2
      ks houby jidášovo ucho, šiitake, hlíva...
    • vývar
    • 250
      g maso kuřecí/ hovězí
    • sůl
    • 1
      ks feferonky
    • 1
      lžička rýžový ocet používám i vinný
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • fazolové lusky můžou být i nemusí
    • 1
      lžička tmavá sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Uvařím vývar z masa, které použiju do polévky, nechám maso pořádně rozvařit, pak ho oberu a ještě nadrobno rozkrájím.
2
Ve wok pánvi osmahnu veškerou zeleninu a houby (shitake, hlíva, jidášovo ucho - dle chutí - houby nakrájet na opravdu malé kostičky).
3
Na osmahnutou zeleninu hodím maso a zaliju tak 4 naběračkami vývaru a nechám ještě tak 5 minut vařit. Přidám ochucovadla - feferony (používám spíš omáčku nebo pastu), ocet, sójovou omáčku, vše po jedné lžičce.
4
Před koncem přidám 1 vejce . V hrnečku si rozmíchám lžíci solamylu s vodou a hned vliju do pánve s polévkou - ta by měla okamžitě zhoustnout.
5
Dochucuji v průběhu vaření dle chutí, někdy mám chuť, ať je více pálivá, jindy zase kyselá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Smažení Vaření Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fazolové lusky Feferonky Houby Maso Mrkev Rýžový ocet Sójové klíčky Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tmavá sojová omáčka Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Čebureky

Čebureky

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
14
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Pikantní salát s čočkou
Pikantní salát s čočkou
Pikantní segedínek
Pikantní segedínek
Pikantní sendvič
Pikantní sendvič
Pikantní smažené tvarůžky
Pikantní smažené tvarůžky
Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát
Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát
Pikantní sýrové špízy
Pikantní sýrové špízy
  • Recepty.cz
  • Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact