Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričky a celer. Přidáme na malé kousíčky nakrájené maso, které bylo předem naložené v oleji a chilli koření. Pokapeme worchester omáčkou a ochutíme solí a pepřem. Mezitím si uvaříme vaječnou rýži. Když je vše hotové, důkladně promícháme a podáváme posypané strouhaným sýrem a pokapané tabascem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarda
|27. 1. 2012 17:43
P. Michaela, v Anglii se používá worchester?
V Europě se používá worcester...
jitka horakova
|1. 11. 2009 23:48
Dekuji za recept, moc chutnal! Akorat jsem nenasla vajecnou ryzi od Dr. Oetkera (ale dle me vajecna ryze je ryze s vajickem) a pojem Pilau v cestine Pilaf nebo také pilav je jídlo, kde tvoří základ rýže nebo pšenice (bulgur).Většinou se osmaží na oleji a potom vaří v kořeněném bujónu. Je spousta druhů pilafů, záleží na tom, v které zemi se vaří, může obsahovat různé příměsi - zeleninu, ovoce, různé druhy masa a nesmí chybět koření.A jeste musim podotknout, ze kari neni anglicky vynalez. Kari znamena "smes koreni" ale anglicane skoro kazde indicke omacce rikaji kari (neboli curry) a je to v anglii nejoblibenejsi jidlo, vetsinou zjednoduseny recept puvodni indicke kuchyne. Dobrou chut!
Michaela Atherton
|30. 5. 2006 10:57
Ta ryze je od Dr.Oetker, tak by se snad mela dostat i v cechach. Ale videla jsem ji prodavat i pod spoustou jinych docela znamych znacek. Takove Tesco prodava spoustu potravin ze zahranici. Hledala bych to pod indickou kuchyni. I kdyz kdovi... to, ze cela indicka kari kuchyne je v podstate anglicky vynalez mi bylo receno teprve nedavnou a porad tomu neverim.
Airan
|29. 5. 2006 13:54
O vajecne ryzi slysim poprve, prodava se v Cesku?Jinak recept se mi libi, je to trosku jine nez jsme zvykli:-)