Tahle havajská specialita z marinovaného tuňáka, červené cibule, ředkviček, avokáda, rýže a granátového jablka je krásně barevná, chutná i zdravá. Misku plnou dobrot můžete navíc obměňovat podle nálady a dostupných surovin.
Čerstvého tuňáka nakrájejte na tenké plátky a naložte do marinády ze sojové omáčky, sezamovým olejem a podrceným česnekem. Nechte odpočívat v ledničce asi 3 hodiny nebo přes noc.
2
Červenou cibuli pokrájejte na tenká kolečka, zalijte olivovým olejem a vinným octem. Nechte marinovat asi hodinu. Ředkvičky pokrájejte na kolečka, avokádo na plátky. Z granátového jablka vyloupejte zrnka. Do misky dejte šálek uvařené sushi rýže, na ni naskládejte všechny připravené ingredience, přidejte listy perily, výhonky ředkviček a posypte černým sezamem.