Pekáč vymažeme olivovým olejem a na dno poklademe nakrájená rajčata. V misce připravíme pastu smícháním olivového oleje, česneku, semínek z pálivých papriček, citronové kůry, citronové šťávy, oregána, soli a pepře. Vše krásně promícháme. Naporcujeme kuře a porce potřeme připravenou pastou. Kuře poklademe na rajčata a upečeme ve vyhřáté troubě. Ke konci podlijeme vodou, aby bylo více šťávy. Je dobré mít dost šťávy.
2
Podáváme s bramborovou kaší posypanou pažitkou, přelejeme šťávou z kuřete.
3
Výborný, jižní Itálií inspirovaný recept, množství ingrediencí na pastu můžeme upravit dle naší chuti.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|27. 7. 2014 13:29
Moc dobrá obměna klasického pečeného kuřete. Jen prosím nepodlévat, kvalitní šťávičky je dost i bez podlévání. ;-)
bubu
|17. 11. 2013 14:52
Ne rajčata loupat nemusíte :-)
Handul
|10. 9. 2013 08:52
Nechala jsem se nalákat pozitivníma komentářema. Bohužel mi kuře podle tohoto receptu nechutnalo. A už teď jsem si jistá, že nic podobného určitě zkoušet nebudu. :-(
Anonym
|22. 7. 2013 15:40
dobrý den,chtěla jsem se zeptat, ty rajčata se musí oloupat?děkuji za odpověď
Výborný recept,kuře si už jinak neudělám,všem doporučuju tak chut je super díky za tento recept :-)
Žanet
|22. 6. 2012 12:42
Tenhle Váš recept dělám od doby, co jsem na něj narazila, čili už asi rok a nemůžeme si jej s přítelem vynachválit. Je opravdu výborný. Akorát vodou podlívám hned ze začátku.
vynikající, chtěla jsem vyfotit a přidat sem foto, ale než jsem stihla vyndat foťák, tak nebylo co fotit ;-)
btw semínka pálivé papriky jsem nesehnala, tak jsem nahradila chilli kořením
Mirka P.
|23. 11. 2008 17:10
Dnes jsme si toto kuřátko udělali s rýží. Je opravdu výborné.
Jarka Mastilová
|2. 9. 2008 13:43
Dnes jsme měli na oběd a oběma nám toto kuře chutnalo.Určitě budem opakovat,dávám 1 a zařazuji si do oblíbených.
Otakar Novák
|25. 8. 2008 12:29
Popelka malá! Vegetariánka nebo ste jí nenabídla maso? :-)
Zuzana Šindlerová
|25. 8. 2008 11:53
Moc dobré kuře, vůbec jsem nepodlévala, bylo šťávy až moc, vynikající spíš s rýží nebo bramborem. Snacha dokonce šťávu jedla jen tak s chlebem. 1*
Jitka Bublová
|18. 8. 2008 12:29
Vyzkoušela jsem, super. Vynechala jsem citronovou kůru (měla jsem doma jen citronovou šťávu v lahvičcce), ale nijak to nevadilo. Zařazuji do rodinného repertoáru a díky za recept:-)
Ivana Samcová
|23. 6. 2008 16:16
Jedla jsem ho až druhý den a musím říct, že je vynikající! Moc mi to chutnalo. Hlavně ten sosík, ten bych mohla klidně jen tak s bramborovou kaší. Velký dík za recept.
Anonym
|25. 3. 2008 04:50
Tak tohle je opravdu moc super recept!
Hanka
|24. 9. 2007 20:24
Delala jsem to ted v nedeli k obedu a vsem to strasne chutnalo. Kuratko bylo mekounke, jen se rozplyvalo na jazyku (ke konci peceni jsem to nekolikrat prelila stavickou). Okamzite zarazuji k mym nejoblibenejsim kurecim receptum. Dekujeme!