Celé papriky opečeme za všech stran nasucho do tmavohněda. Poté nožíkem oškrábeme slupku, můžeme je nejdříve ponořit do studené vody, jde to pak snáze, odstraníme jádra a nakrájíme na nudličky. Promícháme s marinádou a necháme nejméně 2 hodiny uležet.
2
<BR><BR>Marináda: utřeme několik stroužků česneku se solí, rozmícháme s olejem a octem a přisladíme. Podáváme s bagetou nebo toustovým chlebe, event. ještě víno.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenja
|16. 7. 2007 10:55
Tahle skvělá mňamka je moje nejoblíbenější jídlo! Rodiče nám jej od malinka dělávali a neznám nic lepšího.Papriky opékáme na plotýnkách a do marinády dáváme ještě vodu a nedáváme cukr, je to skvělý sosík a když se sní papriky, tak spapáme i ten samotný sos s klasickým chlebem, se kterým nám to chutná lépe než se světlým pečivem :-) V upečených paprikách je uvnitř vypečená štáva, je super, když ji zachytíte a přidáte do sosu a čím déle se nechají odležet v lednici, tím jsou lepší. Kdo nevyzkoušel, neví o co přichází, je to vážně geniální a v těch vedrech nádherně osvěžující!!!
Jana Tichá
|30. 5. 2005 18:11
Tak konečně jdou papriky s cenami dolů :-) To zas budu obden dělat tuhle chuťovku. Vyzkoušejte !