• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní okurkový salát
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní okurkový salát

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní okurkový salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks okurka hadovka
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 3
      lžíce cukr
    • 3
      lžíce ocet
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou okurku nakrájíme na trojitá co nejjemnějí kolečka: dva řezy nedokrojíme do konce a třetím řezem dílek oddělíme. Tyto trojitá kolečka dáme do mísy, osolíme opatrně promícháme a necháme chvíli odležet, aby pustila vodu. Vodu vylejeme a na okurku přidáme mletý kmín, cukr, ocet a olej. Vše opět opatrně promícháme a dáme do lednice odležet. Kolečka se můžou podávat jako obloha i jako salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Okurkový salát se skleněnými nudlemi

Okurkový salát se skleněnými nudlemi

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát

Okurkový salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 23. 9. 2009 15:43

    Tohle je recept z čínské kuchyně a mletý kmín tam prostě patří ;-)

  • Martin Lipina | 23. 9. 2009 11:56

    Ahoj no já si neumím představit v okurkovém salátě kmín?

  • Simča Sládková | 31. 8. 2008 22:06

    Gábino - já to pochopia, jak to má vypadat, jen jsem nevěděla, zda je tam jen efekt vzhledu, nebo jestli je tam i nějaký jiný efekt tohoto krájení... Jinak vypadat to může pěkně, to je jasný....

  • Gábina H | 31. 8. 2008 21:19

    Simčo, řekla bych, že to má být takové silnější kolečko okurky, které je ještě nakrojeno podélně dvakrát, takže vlastně "trojkolečlko". snad jsem ti to objasnila. Myslím, že jsem podobný recept četla v čínské kuchařce.

  • Simča Sládková | 30. 8. 2008 12:52

    Jo, tak to je přesně to, jak děláme okurkový salát doma. A někdy - jak jsem už jinde psala - posypu misku salátu sekanými ořechy. Stačí na jednu porci tak 3 - 4 ks ořechů a nožem na prkýnku najemno nasekat (nebo v pytlíku poválet a pomačkat válečkem na nudle...). Jen jsem neznala to "dvakrát nedokrojit a po třetí doříznout". K čemu to slouží? Nebo je to jen otázka zajímavého vzhledu? Díky za případnou odpověď někoho, kdo to zná.

  • Máří | 10. 8. 2007 11:26

    Pikantní přeci neznamená jen pálivý. Tenhle salát dělávám a oproti klasickému sladkokyselému je chuťově výraznější, čerstvě mletý kmín dodá aroma i pikantní chuť. Vyzkoušejte. A hlavně nechejte dostatečně vypotit okurky, nesmí plavat.

  • Jozef T. | 10. 8. 2007 01:14

    V com je ten recept pikantný? My oblubujeme pikantné jedlá, ale tu nie je ani jeden produkt pikantný. Zabudli ste uviest nejakú zlozku, alebo sa pomýlili v názve?Dakujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Zelenina Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mletý kmín Ocet Okurka Olivový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krůtí pečeně

Plněná krůtí pečeně

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Zapečené filé

Zapečené filé

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Svařák
Svařák
14
Kuře na paprice
Kuře na paprice
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nakládaný hermelín
Pikantní nakládaný hermelín
Pikantní nakládaný hermelín II.
Pikantní nakládaný hermelín II.
Pikantní omáčka z bezinek
Pikantní omáčka z bezinek
Pikantní omáčka z brusinek
Pikantní omáčka z brusinek
Pikantní orientální zmrzlina
Pikantní orientální zmrzlina
  • Recepty.cz
  • Pikantní okurkový salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact