• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pikantní okurkový salát
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní okurkový salát

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní okurkový salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks okurka hadovka
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 3
      lžíce cukr
    • 3
      lžíce ocet
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou okurku nakrájíme na trojitá co nejjemnějí kolečka: dva řezy nedokrojíme do konce a třetím řezem dílek oddělíme. Tyto trojitá kolečka dáme do mísy, osolíme opatrně promícháme a necháme chvíli odležet, aby pustila vodu. Vodu vylejeme a na okurku přidáme mletý kmín, cukr, ocet a olej. Vše opět opatrně promícháme a dáme do lednice odležet. Kolečka se můžou podávat jako obloha i jako salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Okurkový salát se skleněnými nudlemi

Okurkový salát se skleněnými nudlemi

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s kozím sýrem

Okurkový salát s kozím sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 23. 9. 2009 15:43

    Tohle je recept z čínské kuchyně a mletý kmín tam prostě patří ;-)

  • Martin Lipina | 23. 9. 2009 11:56

    Ahoj no já si neumím představit v okurkovém salátě kmín?

  • Simča Sládková | 31. 8. 2008 22:06

    Gábino - já to pochopia, jak to má vypadat, jen jsem nevěděla, zda je tam jen efekt vzhledu, nebo jestli je tam i nějaký jiný efekt tohoto krájení... Jinak vypadat to může pěkně, to je jasný....

  • Gábina H | 31. 8. 2008 21:19

    Simčo, řekla bych, že to má být takové silnější kolečko okurky, které je ještě nakrojeno podélně dvakrát, takže vlastně "trojkolečlko". snad jsem ti to objasnila. Myslím, že jsem podobný recept četla v čínské kuchařce.

  • Simča Sládková | 30. 8. 2008 12:52

    Jo, tak to je přesně to, jak děláme okurkový salát doma. A někdy - jak jsem už jinde psala - posypu misku salátu sekanými ořechy. Stačí na jednu porci tak 3 - 4 ks ořechů a nožem na prkýnku najemno nasekat (nebo v pytlíku poválet a pomačkat válečkem na nudle...). Jen jsem neznala to "dvakrát nedokrojit a po třetí doříznout". K čemu to slouží? Nebo je to jen otázka zajímavého vzhledu? Díky za případnou odpověď někoho, kdo to zná.

  • Máří | 10. 8. 2007 11:26

    Pikantní přeci neznamená jen pálivý. Tenhle salát dělávám a oproti klasickému sladkokyselému je chuťově výraznější, čerstvě mletý kmín dodá aroma i pikantní chuť. Vyzkoušejte. A hlavně nechejte dostatečně vypotit okurky, nesmí plavat.

  • Jozef T. | 10. 8. 2007 01:14

    V com je ten recept pikantný? My oblubujeme pikantné jedlá, ale tu nie je ani jeden produkt pikantný. Zabudli ste uviest nejakú zlozku, alebo sa pomýlili v názve?Dakujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Zelenina Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mletý kmín Ocet Okurka Olivový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

71
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Dýňová tortila
Dýňová tortila
42
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
30
Rybízový koláč
Rybízový koláč
29
Virgin mojito
Virgin mojito

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak si správně zabalit na dovolenou? Co z kufru vyhodíte, už do něj nevracejte

Jak si správně zabalit na dovolenou? Co z kufru vyhodíte, už do něj nevracejte

Blesk.cz ONLINE: První hvězdy už jsou ve Varech! A emotivní přivítání syna Bartošky (†78) Janka

ONLINE: První hvězdy už jsou ve Varech! A emotivní přivítání syna Bartošky (†78) Janka

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Další doporučené recepty:

Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nakládaný hermelín
Pikantní nakládaný hermelín
Pikantní nakládaný hermelín II.
Pikantní nakládaný hermelín II.
Pikantní omáčka z bezinek
Pikantní omáčka z bezinek
Pikantní omáčka z brusinek
Pikantní omáčka z brusinek
Pikantní orientální zmrzlina
Pikantní orientální zmrzlina
  • Recepty.cz
  • Pikantní okurkový salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact