• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pikantní nakládaný hermelín
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní nakládaný hermelín

autor: bastoch
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní nakládaný hermelín
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks hermelín (Může být i jiný sýr s bílou plísní, ale nejsou tak dobré)
    • slunečnicový olej
    • červené feferonky (Nejlepší jsou nakládané papričky Piri-Piri a trocha sušených papriček)
    • česnek
    • grilovací koření (Nebo jakákoliv směs - na steaky..)
    • bobkový list
    • pepř mletý
    • nové koření Pár kuliček

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme tak 10-15 minut - pozor koření se nesmí začít smažit, zhořklo by! - olej musí být jen teplý. Sýry rozpůlíme a dovnitř nasypeme grilovací koření, prolisovaný česnek a prolisované papričky (ty naložené předtím osušíme ubrouskem, aby v nich nebyl lák), kapičku oleje a rozetřeme. Sýry opět spojíme.
2
Do vysoké sklenice střídavě klademe cibuli na kolečka a sýr - mezi jednotlivé vrstvy lovíme koření z oleje, aby nebylo jen na vrchu. Nakonec celé zalijeme zchladlým olejem (na rychlohermelín použijeme teplejší olej, ale neni to ono - zato je naložený za den).
3
Poté sklenici uzavřeme a vyklepeme z ní vzduchové bubliny - tj. mlátíme dnem sklenice o stůl a nakláníme jí (aby cibule nezačala kvasit a olej se dostal všude). Za 3 dny je hermelín perfektní. K němu čerstvý chleba a pivo a je to skvělé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Hospodský nakládaný hermelín

Hospodský nakládaný hermelín

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Hájková | 6. 6. 2014 19:13

    Zdravím, rozhodla jsem se vyzkoušet tento recept, ale nevím jestli mám dostatečné množství oleje... kolik ho je potřeba? Mám 3l sklenice a doufá, že 3l to nebudou, :-\

  • Jača | 21. 12. 2013 18:03

    ahoj, recept super, už dělám po 3...teplý olej udělá fakt moc, když jsem to dříve zalila klasickym slun. olejem tak to nebylo takové,...ještě přidávám kozí rohy a dělám je do 5L sklenice:):)Doporučuji

  • mája | 16. 10. 2013 14:16

    výborný ale jedla jsem lepší :-*

  • Marek | 23. 11. 2012 11:10

    Doporučuji tam přidat romadůr.

  • Eva | 7. 8. 2012 12:12

    Na dno sklenice přidám pár lístků máty nebo meduňky, má to zase jinou pikantní chuť.Jinak běžný postup.

  • houba87 | 18. 5. 2012 22:06

    Poprvé jsem ho dělal narychlo s teplým olejem a druhý den byl k jídlu.. Musím uznat, že naprosto luxusní :)

  • Barbora | 30. 8. 2011 17:30

    naloženo a uloženo!!! :-)

  • Idi
    Idi | 26. 8. 2011 18:53

    Naloženo...3 dny to snad vydržíme :-D už se nám sbíhají sliny ;-) Tip se zahřátým olejem a kořením vidím poprvé a proto jsem se rozhodla vyzkoušet ho.

  • recepty 73 | 18. 3. 2010 14:08

    Velmi povedený recept!Dělal jsem již několikrát,hermelín krájím na silnější plátky,může se pak ujídat vidličkou:-).Jiří

  • Cenda Lysak | 25. 11. 2007 17:50

    Eva Kanovska zlobi!

  • Eva Kanovska | 9. 10. 2007 11:50

    My jsme je pripravili pro nase evropske kolegy v kancelari a byly vrcholem vecera. Vzhledem k nepristupnosti nekterych surovin jsme do zahrateho oleje (mimochodem uzasny napad) pridali pouze pepr, bobkovy list a susene pili-pili papricky, zato na podelne rozkrojeny hermelin jsme natreli cesnek s madarskou paprikovou pastou a susenou paprikou a po dvou dnech v lednicce a dvou v pokojove teplote byly akorat - spravna vune i konzistence. Diky za recept!

  • jirIN | 30. 9. 2007 20:06

    Hermelínky nám pěkně zdražují, ale zkusil jsem teď nějakého slovenského příbuzného za levno z Isparu a šlo to taky. Také jsem to poprvé dal do lednice, takže to vydrží déle. Ve špajzu po týdnu to bylo blato, které ani nešlo vytáhnout. V ledničce po 14 dnech ideálka.

  • Anonym | 13. 1. 2007 20:38

    Prostě super, nemám další komentáře

  • pavel | 13. 1. 2007 16:11

    já bych to do sebe nacpal dřív než bych je vubec naložil :-)

  • Jana Kutačová | 13. 1. 2007 11:29

    Jen jsem zapomněla napsat,že Hermelínky byly naprosto vynikající.Nechala jsem je den předtím než šly do nálevu v pokojové teplotě a musím říct,že za dva dny už byly perfektní.Kdyby nebyly tak drahé,jedla bych je od rána do večera.Naštěstí netrpím na žlučník,takže tohle mě trápit nemusí,ale je nás doma víc,kterým Hermelín chutná,takže by nám museli v práci přidat.Tedy myslím peněz a ne práce..o))

  • veficka | 13. 1. 2007 10:21

    skousela jsem a jsou super smakovaly cele rodine

  • Hana Rožníčková | 31. 12. 2006 17:49

    Vynikající záležitost, ovšem pro žlučníkáře zabiják.

  • Honza | 31. 12. 2006 15:15

    mám velkou chuť, když to vše pozoruji

  • Jana Kutačová | 7. 9. 2006 10:06

    Di: držím..o))))

  • martin jirout | 7. 9. 2006 01:43

    luxusní záležitost hlavně k pivku hermelíny nakládám podobně a proto hodnotím za 1 protože jsou opravdu skvělé vřele doporučuji

  • Di | 6. 9. 2006 22:19

    Vydržte, jinak to newbude ono!!!

  • Jana Kutačová | 6. 9. 2006 17:16

    Už mám naloženo a stále ty hermelínky pozoruji......No,tak to jsem zvědavá,jestli to do soboty vydržím.Pochybuji!.:o)

  • Hana Petrů | 6. 9. 2006 15:55

    vypadá to velmi dobře.Jdu koupit hermelín

  • Jana Kutačová | 6. 9. 2006 10:27

    Tak tomu věřím,že musí být perfektní.Jen to vydržet ty tři dny..o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Nakládaný hermelín
Pokrmy Chuťovky Z mléka / sýra Ze sýra Svačina Večeře Pozdní večeře Zavařování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené feferonky Česnek Grilovací koření Hermelín Nové koření Pepř mletý Slunečnicový olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Kachna na medu

Kachna na medu

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Meruňkové smoothie

Meruňkové smoothie

Doporučujeme

50 minut
Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

47
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
40
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
18
Lemon curd
Lemon curd
16
Hovězí maso na houbách
Hovězí maso na houbách
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Životní zvrat u Ztraceného: Zpěvák odchází z domu

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Drsné natáčení Zrádců: Promočená Brzobohatá a rekvizity od hvězdy jiné show!

Drsné natáčení Zrádců: Promočená Brzobohatá a rekvizity od hvězdy jiné show!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Další doporučené recepty:

Pikantní masové nudličky
Pikantní masové nudličky
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo…
Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nakládaný hermelín II.
Pikantní nakládaný hermelín II.
Pikantní okurkový salát
Pikantní okurkový salát
Pikantní omáčka z bezinek
Pikantní omáčka z bezinek
  • Recepty.cz
  • Pikantní nakládaný hermelín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact