• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pikantní nakládaný hermelín
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní nakládaný hermelín

autor: bastoch
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní nakládaný hermelín
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks hermelín (Může být i jiný sýr s bílou plísní, ale nejsou tak dobré)
    • slunečnicový olej
    • červené feferonky (Nejlepší jsou nakládané papričky Piri-Piri a trocha sušených papriček)
    • česnek
    • grilovací koření (Nebo jakákoliv směs - na steaky..)
    • bobkový list
    • pepř mletý
    • nové koření Pár kuliček

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme tak 10-15 minut - pozor koření se nesmí začít smažit, zhořklo by! - olej musí být jen teplý. Sýry rozpůlíme a dovnitř nasypeme grilovací koření, prolisovaný česnek a prolisované papričky (ty naložené předtím osušíme ubrouskem, aby v nich nebyl lák), kapičku oleje a rozetřeme. Sýry opět spojíme.
2
Do vysoké sklenice střídavě klademe cibuli na kolečka a sýr - mezi jednotlivé vrstvy lovíme koření z oleje, aby nebylo jen na vrchu. Nakonec celé zalijeme zchladlým olejem (na rychlohermelín použijeme teplejší olej, ale neni to ono - zato je naložený za den).
3
Poté sklenici uzavřeme a vyklepeme z ní vzduchové bubliny - tj. mlátíme dnem sklenice o stůl a nakláníme jí (aby cibule nezačala kvasit a olej se dostal všude). Za 3 dny je hermelín perfektní. K němu čerstvý chleba a pivo a je to skvělé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Hospodský nakládaný hermelín

Hospodský nakládaný hermelín

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Hájková | 6. 6. 2014 19:13

    Zdravím, rozhodla jsem se vyzkoušet tento recept, ale nevím jestli mám dostatečné množství oleje... kolik ho je potřeba? Mám 3l sklenice a doufá, že 3l to nebudou, :-\

  • Jača | 21. 12. 2013 18:03

    ahoj, recept super, už dělám po 3...teplý olej udělá fakt moc, když jsem to dříve zalila klasickym slun. olejem tak to nebylo takové,...ještě přidávám kozí rohy a dělám je do 5L sklenice:):)Doporučuji

  • mája | 16. 10. 2013 14:16

    výborný ale jedla jsem lepší :-*

  • Marek | 23. 11. 2012 11:10

    Doporučuji tam přidat romadůr.

  • Eva | 7. 8. 2012 12:12

    Na dno sklenice přidám pár lístků máty nebo meduňky, má to zase jinou pikantní chuť.Jinak běžný postup.

  • houba87 | 18. 5. 2012 22:06

    Poprvé jsem ho dělal narychlo s teplým olejem a druhý den byl k jídlu.. Musím uznat, že naprosto luxusní :)

  • Barbora | 30. 8. 2011 17:30

    naloženo a uloženo!!! :-)

  • Idi
    Idi | 26. 8. 2011 18:53

    Naloženo...3 dny to snad vydržíme :-D už se nám sbíhají sliny ;-) Tip se zahřátým olejem a kořením vidím poprvé a proto jsem se rozhodla vyzkoušet ho.

  • recepty 73 | 18. 3. 2010 14:08

    Velmi povedený recept!Dělal jsem již několikrát,hermelín krájím na silnější plátky,může se pak ujídat vidličkou:-).Jiří

  • Cenda Lysak | 25. 11. 2007 17:50

    Eva Kanovska zlobi!

  • Eva Kanovska | 9. 10. 2007 11:50

    My jsme je pripravili pro nase evropske kolegy v kancelari a byly vrcholem vecera. Vzhledem k nepristupnosti nekterych surovin jsme do zahrateho oleje (mimochodem uzasny napad) pridali pouze pepr, bobkovy list a susene pili-pili papricky, zato na podelne rozkrojeny hermelin jsme natreli cesnek s madarskou paprikovou pastou a susenou paprikou a po dvou dnech v lednicce a dvou v pokojove teplote byly akorat - spravna vune i konzistence. Diky za recept!

  • jirIN | 30. 9. 2007 20:06

    Hermelínky nám pěkně zdražují, ale zkusil jsem teď nějakého slovenského příbuzného za levno z Isparu a šlo to taky. Také jsem to poprvé dal do lednice, takže to vydrží déle. Ve špajzu po týdnu to bylo blato, které ani nešlo vytáhnout. V ledničce po 14 dnech ideálka.

  • Anonym | 13. 1. 2007 20:38

    Prostě super, nemám další komentáře

  • pavel | 13. 1. 2007 16:11

    já bych to do sebe nacpal dřív než bych je vubec naložil :-)

  • Jana Kutačová | 13. 1. 2007 11:29

    Jen jsem zapomněla napsat,že Hermelínky byly naprosto vynikající.Nechala jsem je den předtím než šly do nálevu v pokojové teplotě a musím říct,že za dva dny už byly perfektní.Kdyby nebyly tak drahé,jedla bych je od rána do večera.Naštěstí netrpím na žlučník,takže tohle mě trápit nemusí,ale je nás doma víc,kterým Hermelín chutná,takže by nám museli v práci přidat.Tedy myslím peněz a ne práce..o))

  • veficka | 13. 1. 2007 10:21

    skousela jsem a jsou super smakovaly cele rodine

  • Hana Rožníčková | 31. 12. 2006 17:49

    Vynikající záležitost, ovšem pro žlučníkáře zabiják.

  • Honza | 31. 12. 2006 15:15

    mám velkou chuť, když to vše pozoruji

  • Jana Kutačová | 7. 9. 2006 10:06

    Di: držím..o))))

  • martin jirout | 7. 9. 2006 01:43

    luxusní záležitost hlavně k pivku hermelíny nakládám podobně a proto hodnotím za 1 protože jsou opravdu skvělé vřele doporučuji

  • Di | 6. 9. 2006 22:19

    Vydržte, jinak to newbude ono!!!

  • Jana Kutačová | 6. 9. 2006 17:16

    Už mám naloženo a stále ty hermelínky pozoruji......No,tak to jsem zvědavá,jestli to do soboty vydržím.Pochybuji!.:o)

  • Hana Petrů | 6. 9. 2006 15:55

    vypadá to velmi dobře.Jdu koupit hermelín

  • Jana Kutačová | 6. 9. 2006 10:27

    Tak tomu věřím,že musí být perfektní.Jen to vydržet ty tři dny..o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Nakládaný hermelín
Pokrmy Chuťovky Z mléka / sýra Ze sýra Svačina Večeře Pozdní večeře Zavařování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené feferonky Česnek Grilovací koření Hermelín Nové koření Pepř mletý Slunečnicový olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

Jednoduchá masová směs (nejen) se…

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
25
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
20
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila poletí dolů
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila…
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
AHA.cz Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jiří Krampol (87) jede na vozíčku z akce do akce! Nemocné plíce jako zvon

Jiří Krampol (87) jede na vozíčku z akce do akce! Nemocné plíce jako zvon

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

Další doporučené recepty:

Pikantní masové nudličky
Pikantní masové nudličky
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo…
Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nakládaný hermelín II.
Pikantní nakládaný hermelín II.
Pikantní okurkový salát
Pikantní okurkový salát
Pikantní omáčka z bezinek
Pikantní omáčka z bezinek
  • Recepty.cz
  • Pikantní nakládaný hermelín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact