• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pikantní nakládaný hermelín
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní nakládaný hermelín

autor: bastoch
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní nakládaný hermelín
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks hermelín (Může být i jiný sýr s bílou plísní, ale nejsou tak dobré)
    • slunečnicový olej
    • červené feferonky (Nejlepší jsou nakládané papričky Piri-Piri a trocha sušených papriček)
    • česnek
    • grilovací koření (Nebo jakákoliv směs - na steaky..)
    • bobkový list
    • pepř mletý
    • nové koření Pár kuliček

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme tak 10-15 minut - pozor koření se nesmí začít smažit, zhořklo by! - olej musí být jen teplý. Sýry rozpůlíme a dovnitř nasypeme grilovací koření, prolisovaný česnek a prolisované papričky (ty naložené předtím osušíme ubrouskem, aby v nich nebyl lák), kapičku oleje a rozetřeme. Sýry opět spojíme.
2
Do vysoké sklenice střídavě klademe cibuli na kolečka a sýr - mezi jednotlivé vrstvy lovíme koření z oleje, aby nebylo jen na vrchu. Nakonec celé zalijeme zchladlým olejem (na rychlohermelín použijeme teplejší olej, ale neni to ono - zato je naložený za den).
3
Poté sklenici uzavřeme a vyklepeme z ní vzduchové bubliny - tj. mlátíme dnem sklenice o stůl a nakláníme jí (aby cibule nezačala kvasit a olej se dostal všude). Za 3 dny je hermelín perfektní. K němu čerstvý chleba a pivo a je to skvělé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Hospodský nakládaný hermelín

Hospodský nakládaný hermelín

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela Hájková | 6. 6. 2014 19:13

    Zdravím, rozhodla jsem se vyzkoušet tento recept, ale nevím jestli mám dostatečné množství oleje... kolik ho je potřeba? Mám 3l sklenice a doufá, že 3l to nebudou, :-\

  • Jača | 21. 12. 2013 18:03

    ahoj, recept super, už dělám po 3...teplý olej udělá fakt moc, když jsem to dříve zalila klasickym slun. olejem tak to nebylo takové,...ještě přidávám kozí rohy a dělám je do 5L sklenice:):)Doporučuji

  • mája | 16. 10. 2013 14:16

    výborný ale jedla jsem lepší :-*

  • Marek | 23. 11. 2012 11:10

    Doporučuji tam přidat romadůr.

  • Eva | 7. 8. 2012 12:12

    Na dno sklenice přidám pár lístků máty nebo meduňky, má to zase jinou pikantní chuť.Jinak běžný postup.

  • houba87 | 18. 5. 2012 22:06

    Poprvé jsem ho dělal narychlo s teplým olejem a druhý den byl k jídlu.. Musím uznat, že naprosto luxusní :)

  • Barbora | 30. 8. 2011 17:30

    naloženo a uloženo!!! :-)

  • Idi
    Idi | 26. 8. 2011 18:53

    Naloženo...3 dny to snad vydržíme :-D už se nám sbíhají sliny ;-) Tip se zahřátým olejem a kořením vidím poprvé a proto jsem se rozhodla vyzkoušet ho.

  • recepty 73 | 18. 3. 2010 14:08

    Velmi povedený recept!Dělal jsem již několikrát,hermelín krájím na silnější plátky,může se pak ujídat vidličkou:-).Jiří

  • Cenda Lysak | 25. 11. 2007 17:50

    Eva Kanovska zlobi!

  • Eva Kanovska | 9. 10. 2007 11:50

    My jsme je pripravili pro nase evropske kolegy v kancelari a byly vrcholem vecera. Vzhledem k nepristupnosti nekterych surovin jsme do zahrateho oleje (mimochodem uzasny napad) pridali pouze pepr, bobkovy list a susene pili-pili papricky, zato na podelne rozkrojeny hermelin jsme natreli cesnek s madarskou paprikovou pastou a susenou paprikou a po dvou dnech v lednicce a dvou v pokojove teplote byly akorat - spravna vune i konzistence. Diky za recept!

  • jirIN | 30. 9. 2007 20:06

    Hermelínky nám pěkně zdražují, ale zkusil jsem teď nějakého slovenského příbuzného za levno z Isparu a šlo to taky. Také jsem to poprvé dal do lednice, takže to vydrží déle. Ve špajzu po týdnu to bylo blato, které ani nešlo vytáhnout. V ledničce po 14 dnech ideálka.

  • Anonym | 13. 1. 2007 20:38

    Prostě super, nemám další komentáře

  • pavel | 13. 1. 2007 16:11

    já bych to do sebe nacpal dřív než bych je vubec naložil :-)

  • Jana Kutačová | 13. 1. 2007 11:29

    Jen jsem zapomněla napsat,že Hermelínky byly naprosto vynikající.Nechala jsem je den předtím než šly do nálevu v pokojové teplotě a musím říct,že za dva dny už byly perfektní.Kdyby nebyly tak drahé,jedla bych je od rána do večera.Naštěstí netrpím na žlučník,takže tohle mě trápit nemusí,ale je nás doma víc,kterým Hermelín chutná,takže by nám museli v práci přidat.Tedy myslím peněz a ne práce..o))

  • veficka | 13. 1. 2007 10:21

    skousela jsem a jsou super smakovaly cele rodine

  • Hana Rožníčková | 31. 12. 2006 17:49

    Vynikající záležitost, ovšem pro žlučníkáře zabiják.

  • Honza | 31. 12. 2006 15:15

    mám velkou chuť, když to vše pozoruji

  • Jana Kutačová | 7. 9. 2006 10:06

    Di: držím..o))))

  • martin jirout | 7. 9. 2006 01:43

    luxusní záležitost hlavně k pivku hermelíny nakládám podobně a proto hodnotím za 1 protože jsou opravdu skvělé vřele doporučuji

  • Di | 6. 9. 2006 22:19

    Vydržte, jinak to newbude ono!!!

  • Jana Kutačová | 6. 9. 2006 17:16

    Už mám naloženo a stále ty hermelínky pozoruji......No,tak to jsem zvědavá,jestli to do soboty vydržím.Pochybuji!.:o)

  • Hana Petrů | 6. 9. 2006 15:55

    vypadá to velmi dobře.Jdu koupit hermelín

  • Jana Kutačová | 6. 9. 2006 10:27

    Tak tomu věřím,že musí být perfektní.Jen to vydržet ty tři dny..o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Nakládaný hermelín
Pokrmy Chuťovky Z mléka / sýra Ze sýra Svačina Večeře Pozdní večeře Zavařování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené feferonky Česnek Grilovací koření Hermelín Nové koření Pepř mletý Slunečnicový olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské sendviče

Selské sendviče

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Řez obližprst

Řez obližprst

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a…

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
24
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
19
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Bylinkový řízek na…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Moderátor Evropy 2 Cerha a Tess Lojkásková: Tajuplná svatba

Moderátor Evropy 2 Cerha a Tess Lojkásková: Tajuplná svatba

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Pikantní masové nudličky
Pikantní masové nudličky
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo…
Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nakládaný hermelín II.
Pikantní nakládaný hermelín II.
Pikantní okurkový salát
Pikantní okurkový salát
Pikantní omáčka z bezinek
Pikantní omáčka z bezinek
  • Recepty.cz
  • Pikantní nakládaný hermelín
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact