Buřty a cibuli oloupeme a nekrájíme na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na menší kousky. Ocet svaříme s vodou a pivem, přidáme sůl, cukr a koření. Buřty, cibuli a papriky naskládáme do sklenice a zalijme teplým nálevem. Sklenici uzavřeme a uložíme alespoň na 2 dny do chladu.
2
Podáváme s čersvým chlebem a dobře vychlazeným pivem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|1. 10. 2006 14:04
Buřtíky jsem teplým nálevem zalila jen jednou.Nevím,jestli byl až moc teplý,jisté je,že se na povrchu sklenic vytvořila nepěkná vrstva tuku,kterou jsme museli sloupávat.Od té doby dávám nálev vlažný nebo úplně studený.Sice proležení pak trvá déle,ale aspoń na nás nekouká ten tuk.