kg
vepřová krkovice
nebo plec, karé, případně kuřecí nebo krůtí medailonky
olej
na smažení nebo špek na potření grilu
sůl
Marináda
2
lžíce
med
3
lžíce
olej
3
lžíce
sojová omáčka
2
lžička
česnek sušený
1
lžička
chilli
dle požadované ostrosti, cca rovná
pepř mletý
půl rovné lžičky
muškátový oříšek
zhruba na špičku lžičky
sůl
- pozor na slanost sojovky!
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nařízneme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a naklepeme. Pokud si netroufneme odhadnout slanost marinády, můžeme plátky už i mírně osolit a poté dát do marinády jen sójovou omáčku.
2
Marinádu si umícháme v míse z uvedených ingrediencí a poté do ní vložíme připravené maso, které v míse s marinádou dobře promícháme (nejlépe čistou rukou) a dáme odležet alespoň na dvě hodiny, ale nejlépe přes noc, do chladna, kdy mísu vyndáme hodinu před tepelnou úpravou z lednice.