• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní medové plátky na pánev nebo gril

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 21
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice nebo plec, karé, případně kuřecí nebo krůtí medailonky
    • olej na smažení nebo špek na potření grilu
    • sůl
  • Marináda
    • 2
      lžíce med
    • 3
      lžíce olej
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžička česnek sušený
    • 1
      lžička chilli dle požadované ostrosti, cca rovná
    • pepř mletý půl rovné lžičky
    • muškátový oříšek zhruba na špičku lžičky
    • sůl - pozor na slanost sojovky!

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nařízneme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a naklepeme. Pokud si netroufneme odhadnout slanost marinády, můžeme plátky už i mírně osolit a poté dát do marinády jen sójovou omáčku.
2
Marinádu si umícháme v míse z uvedených ingrediencí a poté do ní vložíme připravené maso, které v míse s marinádou dobře promícháme (nejlépe čistou rukou) a dáme odležet alespoň na dvě hodiny, ale nejlépe přes noc, do chladna, kdy mísu vyndáme hodinu před tepelnou úpravou z lednice.

RADA: Marinády na gril s ostrosladkou chutí: Recept na krkovičku i kuře

3
Smažíme nebo grilujeme v rozpálené nepřilnavé pánvi s trochou oleje nebo na rozpáleném grilu, kde jsme rošt či mřížku potřeli před grilováním špekem.
4
Podáváme s grilovanou zeleninou, bramborem, zeleninovými saláty, chlebem...

RADA: Jak připravit grilovanou zeleninu, aby chutnala božsky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní plátky

Pikantní plátky

Pikantní pivní žebírka

Pikantní pivní žebírka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek sušený Chilli Med Muškátový oříšek Olej Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Vepřová krkovice

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Hrnečkové knedlíky

Hrnečkové knedlíky

Mleté maso na žampionech

Mleté maso na žampionech

Vařený hrách

Vařený hrách

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

Fazolové ragú se zeleninou

Fazolové ragú se zeleninou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

108
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
49
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
39
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Pikantní marináda na maso
Pikantní marináda na maso
Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA
Pikantní masová směs na topinky -…
Pikantní masové nudličky
Pikantní masové nudličky
Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nadívané žampiony
Pikantní nakládaný hermelín
Pikantní nakládaný hermelín
Pikantní nakládaný hermelín II.
Pikantní nakládaný hermelín II.
  • Recepty.cz
  • Pikantní medové plátky na pánev nebo gril
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact