kg
kapie
červené, opečené, oloupané a hrubě namleté
1
kg
cuketa
150
g
rajský protlak
1
kg
jablka
2
ks
česnek
celé palice
400
ml
rostlinný olej
4
ks
feferonka
3-4
petržel
sůl
Postup přípravy receptu
1
Jablka a cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě, až z toho máme pyré. Česnek nastrouháme. Všechny ingredience bez petržele zamícháme v hrnci (nelépe nerezovém s tlustým dnem) a necháme vařit na slabém plameni za častého promíchání.
2
Až zhoustne, přidáme jemně nakrájenou petrželku, případně ještě dosolíme. Nalejeme do skleniček a sterilujeme 20 minut.
3
Recept pochází z Makedonie. Je dobrá pečenému nebo smaženému masu, ale také jako snídaně - namazaná na chleba s máslem. Tradičně se k tomu ještě přikusuje balkánský sýr.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Airan
|30. 5. 2006 12:39
Marsi, teta Milice je mistr v zavarovani. Jeji vytvory miluji a tohle je "horka novinka" :-)
Marsí
|30. 5. 2006 11:50
Šmankote...p.Airan..tohle to nemůžu doma ani zveřejňovat...jinak se od plotny a zavařování celý rok nehnu....:o)))Doufám, že mi budou stačit skleničky.