• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pikantní květák pečený vcelku
Napište svůj komentář k receptu

Pikantní květák pečený vcelku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pikantní květák pečený vcelku
Pikantní květák pečený vcelku
Pikantní květák pečený vcelku
Pikantní květák pečený vcelku
Pikantní květák pečený vcelku
Pikantní květák pečený vcelku
Pikantní květák pečený vcelku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Upečený květák potřený jogurtem s limetovou šťávou a jemně nastrouhanou kůrou, chilli pastou, prolisovaným česnekem a nadrceným římským kmínem je skvělou přílohou, ale můžete si ho dát i samotný k večeři třeba s uvařenými bramborami..

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks květák
    • 150
      g řecký jogurt - pravý
    • 1
      ks limetka kůra + šťáva
    • 1
      lžíce pasta sambal oelek
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžička římský kmín
    • 1
      hrst mandle plátky
    • sůl
    • koriandr čerstvý, k podávání
    • 1
      ks limetka k podávání

Postup přípravy receptu

1
Květák zbavte listů a košťál seřízněte tak, aby hlávka květáku seděla rovně, a květák dejte na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy. V misce smíchejte jogurt s limetovou šťávou a jemně nastrouhanou kůrou, chilli pastou, prolisovaným česnekem a nadrceným římským kmínem. Směs osolte, dobře promíchejte a pomažte jí celý květák, dobře to jde mašlovačkou nebo štětcem. Nešetřete, naneste na květák pořádnou vrstvu.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu

2
Květák dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 45 minut. Záleží na velikosti květáku, měl by změknout, ale stále být na skus. Na posledních 10 minut pečení ho posypejte mandlovými plátky. Hotový květák ještě horký nakrájejte na čtvrtiny nebo menší části a podávejte posypaný koriandrem a s kousky limety.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit poctivý brokolicový krém

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Pikantní květákový salát

Pikantní květákový salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Koriandr Květák Limetka Mandle Pasta sambal oelek Řecký jogurt - pravý Římský kmín Sůl

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupičková polévka s vejcem

Krupičková polévka s vejcem

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Oreo muffiny

Oreo muffiny

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

118
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
16
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
15
Cappuccino roláda
Cappuccino roláda
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Pikantní kuřecí polévka s rýžovými nudlemi
Pikantní kuřecí polévka s rýžovými…
Pikantní kuřecí salát
Pikantní kuřecí salát
Pikantní kuřecí srdíčka
Pikantní kuřecí srdíčka
Pikantní květákový salát
Pikantní květákový salát
Pikantní marináda na grilované maso
Pikantní marináda na grilované maso
Pikantní marináda na maso
Pikantní marináda na maso
  • Recepty.cz
  • Pikantní květák pečený vcelku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact