Upečený květák potřený jogurtem s limetovou šťávou a jemně nastrouhanou kůrou, chilli pastou, prolisovaným česnekem a nadrceným římským kmínem je skvělou přílohou, ale můžete si ho dát i samotný k večeři třeba s uvařenými bramborami..
Květák zbavte listů a košťál seřízněte tak, aby hlávka květáku seděla rovně, a květák dejte na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy. V misce smíchejte jogurt s limetovou šťávou a jemně nastrouhanou kůrou, chilli pastou, prolisovaným česnekem a nadrceným římským kmínem. Směs osolte, dobře promíchejte a pomažte jí celý květák, dobře to jde mašlovačkou nebo štětcem. Nešetřete, naneste na květák pořádnou vrstvu.
Květák dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 45 minut. Záleží na velikosti květáku, měl by změknout, ale stále být na skus. Na posledních 10 minut pečení ho posypejte mandlovými plátky. Hotový květák ještě horký nakrájejte na čtvrtiny nebo menší části a podávejte posypaný koriandrem a s kousky limety.