Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Osolíme, opepříme, posypeme pálivou paprikou, polejeme sójovou omáčkou a barbeque omáčkou, zalijeme olivovým olejem. Pořádně promícháme a necháme uležet několik hodin. Mezitím si nakrájíme na kostky veškerou zeleninu, kterou máme k dispozici.
2
Maso poté na pánvi trochu orestujeme a stáhneme. Na každou špejli napichujeme v různém pořadí maso, kousky anglické slaniny a zeleniny, jak kdo má rád. Pro milovníky ostřejších jídel dáme více chilli papriček. Lepší dávat je k masu, to více natáhne jejich chuť. Špízy dáme na plech s kuchyňskou fólií a pokapeme zbytkem marinády, která zbyla z masa. Můžeme ještě pokapat tabascem. Zapečeme v troubě asi 25-30 min., záleží na jakou teplotu jsme nastavili. Můžeme samozřejme dělat i na pánvi či na grilu a marinádou poléváme během grilování.
3
Množství ingrediencí neuvádím, samozřejmě každý si dělá špíz, jak má rád. Někdo raději více masa, někdo raději více chilli papriček než rajčat atd., variacím se meze nekladou. Lze dát navíc i kousky buřtů, žampiony či různou jinou zeleninu, která je zrovna po ruce.