ks
červená paprika
zbavená semínek a pokrájená na tenké proužky
2
lžíce
olivový olej
2
lžíce
cayenský pepř
červené zelí
1/4 hlávky (najemno pokrájené)
800
g
kuřecí maso
prsní řízky (pokrájené na menší kousky)
4
ks
řapíkatý celer
řapíky (pokrájené na proužky)
1
lžíce
sezam
nasucho opražený
100
g
baby špenát
opláchnutý, okapaný
80
g
výhonky mungo
nebo ředkvičky
Na česnekový dresink:
125
ml
olivový olej
6
stroužek
česnek
oloupaný, nahrubo posekaný
125
ml
balzamikový ocet
100
g
cukr krupice
Postup přípravy receptu
1
Nejdřív si připravte česnekový dresink. V kastrůlku s nepřilnavým povrchem smíchejte cukr a česnek se lžící vody. Ma mírném ohni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Zvyšte oheň a vařte asi 7 minut. Nemíchejte, je třeba, aby cukr zkaramelizoval. Odstavte z ohně a vmíchejte balzamikový ocet. Přelijte do misky a do směsi vešlehávejte po lžičkách olej, až vznikne hustá a hladká omáčka.
Kuřecí maso posypte kořením a opečte je v pánvi na rozpáleném oleji asi 3 až 5 minut ze všech stran hezky dozlatova. V servírovací míse promíchejte všechnu zeleninu, přidejte opečené maso a česnekový dresink a vše lehce promíchejte. Podávejte posypané sezamovými semínky.