Zapékací nádobu vymažeme máslem, do ní naskládáme porce kuřete (kůží dolů), zalijeme směsí z rajčat, vody a omáček, osolíme, lehce potřeme polovinou strouhaného česneku (zbylý česnek uschováme), zasypeme cibulí pokrájenou na plátky a zakryté dáme péct na 160°C na 1 hodinu, po hodině maso obrátíme, osolíme, potřeme zbylým česnekem, opět dáme přikryté na hodinu péct, poté okryjeme a pečeme ještě půl hodiny odkryté, během pečení poléváme šťávou, případně dolijeme vodu.
2
Délku pečení si samozřejmě můžete upravit, já jsem pekla na takzvané "pomalé pečení", maso je pak křehčí a chuťově mnohem lepší.
3
Takže pokud budete chtít, pečte přikryté asi 45 minut na 200°C a pak dopečte na 180°C dalších 40 minut.